Robert Kvistgaard

Hvem er jeg?

Hvem er jeg?:

Jeg hedder Robert Kvistgaard, er 40 år gammel og har en stor passion for cykling. Til dagligt arbejder jeg som regnskabschef hos Nortec i Vejle. Jeg bor i Give sammen med min kone Janni, og vores to drenge Jacob og Christian på hhv. 9  og 7 år. Jacob er lige så tosset med cykling som jeg er. Vi kører begge to i Give Cykelklub. Jacob har allerede cyklet i 3,5 år. Han debuterede som licensrytter i 2016 da han blev gammel nok til at køre i U11 klassen, og fik kørt mange cykelløb i sin debutsæson. Christian er ikke helt så begejstret for cykling. Han vil helst køre ned ad bakke, da det er så hårdt for benene når det går opad. På det punkt ligner han sin mor, der heller ikke er så meget for cykling. I hvert fald ikke når hun selv skal cykle. Men heldigvis vil både Janni og Christian gerne med ud til licensløb – om ikke hver gang, men ret tit har de været med til cykelløb det sidste år. Janni nævnte så sent som i går at hun savnede at komme ud til cykelløb igen – hun er ikke den eneste.

Hvornår startede jeg med at cykle?:

Jeg startede med at cykle i 1999 da knæ og ryg ikke længere kunne holde til at spille fodbold eller løbe. Jeg har mest cyklet på motionsniveau, men havde et par år (i 2002+2003) hvor jeg kørte licens i D-klassen (der dengang hed begynder-klassen). Herefter var det igen kun på motionsniveau indtil 2013 hvor jeg begyndte at køre licens igen. Jeg blev dog hurtigt skadet, og har de sidste 3 år været igennem en hård kamp med en knæskade, der stadig hæmmer mig. Men de sidste 4 mdr. har jeg kunnet træne nogenlunde normalt igen – og hårdt nok til at jeg har besluttet mig for at køre licens i D-klassen igen nu.

Jeg havde egentlig også besluttet mig for at skrive en blog da jeg startede op igen i 2013 – men det satte min skade en stopper for. Det ville i hvert fald have været en lidt anderledes blog.

Jeg har altid syntes at det har været interessant at læse de (få) blogs der findes i Danmark om licenscykling. Bl.a. Jeppe Tolbøll’s blog bliver læst med stor interesse.

Hvad kommer bloggen til at handle om?:

Min blog kommer hovedsageligt til at handle om min træning og mine løb. Det handler om kampen om at komme tilbage efter en lang nedtur med en skade der har gjort det umuligt at træne i næsten 3 år. Jeg har ingen ambitioner om at skulle rykke op i hverken A- eller B-klassen. Men jeg har stadig ambitioner. Min største ambition er at vinde et cykelløb.

Herudover har jeg som sagt en dreng der er lige så tosset med cykling med mig, så bloggen  kommer også til at handle om hvordan vi træner sammen, og hvordan det går med hans løb. Her er chancerne for topplaceringer vist lidt større end hos mig.

Jeg vil også med bloggen prøve at vise, at det godt kan lade sig gøre at køre licens, uden at man behøver at træne vanvittig mange timer – hvis bare man træner rigtig og hårdt nok når man træner. Jeg har på fornemmelsen, at der er mange supermotionister derude der ikke giver sig selv chancen for at køre rigtig cykelløb, fordi de tror at de så skal til at træne dobbelt så mange timer.

For et år siden, hvor jeg begyndte at miste troen på at jeg selv nogensinde ville komme tilbage på cyklen igen, begyndte jeg at bruge lidt tid på hjælpe andre cykelryttere fra klubben med at vejlede og lægge træningsprogrammer. Pt. har jeg 4 ryttere i min ”stald”. En B, en D, en Junior og en U17 rytter. Det er også muligt at jeg kommer til at skrive lidt omkring dette arbejde og hvordan det går ”mine” ryttere.

Desuden vil der nok også komme lidt omkring Give Cykelklub. Klubben er forholdsvis ny som licensklub, og er startet som motionsklub, og har da også suverænt flest motionsryttere. Klubben har en fantastisk ungdomsafdeling, hvor der er plads til alle, og hvor der er et godt kammeratskab. Når man tænker på hvor lille klubben (og byen) er så har vi faktisk rigtig mange ungdomsryttere.

 

Hvor tit vil jeg skrive på bloggen?:

Jeg regner med i sæsonen at skrive på bloggen en gang i ugen med løbsrapport(er) mm. Her i starten vil jeg nok også skrive en del, da jeg har en masse indlæg liggende klar i hovedet der bare skal tastes. Men ellers vil det nok blive en gang hver 2. eller 3. uge i off-season.

Jeg håber, at der er mange der vil læse med på bloggen.

Jeg har også en side på facebook der hedder licenscykling.dk. Hvis du går ind og liker den, kan du få besked hver gang der er et nyt indlæg på siden.

 

 

 

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply