Jacob Kvistgaard

Løbsbsrapport Århus 19. august 2018 – Jacob Kvistgaard

 

Sidste licensløb inden DM skulle køres i Århus. Jacob skulle i år køre 3 omgange på en lille rute på 7,7 km, i modsætning til sidste år, hvor de kørte den lange rute med de mange stejle stigninger. Lidt ærgerligt synes Jacob, som var vild med den lange rute. Desuden er målet blevet flyttet, så der er et højresving og herefter 150 meter til målstregen. Heller ikke lige Jacobs force.

Men der var trods alt 2 små bakker på den lille rute, så forhåbentligt kunne der komme lidt udskilning.

 

De var 21 til start, og således points til top-7.

 

Jacob kommer ok afsted, men da de rammer den første bakke, sidder han alligevel for langt tilbage, for der opstår et hul et par pladser foran ham. Jacob venter lidt længe, da han tror at rytteren foran ham er stærk nok til at lukke hullet. Men hullet bliver større og større, og pludselig ser det ud til at han må vinke farvel til de 8 ryttere foran, der er ved at få et stort hul.

Jacob må herefter op og arbejde, for at se om han kan lukke hullet. Bagved er det hele sprængt, og han har kun 2 ryttere med på hjul. Jacob giver fuld gas, men frontgruppen er et godt stykke foran. Jacob kigger bagud, og kan se at han nu er alene. De 2 andre er blevet sat fra hjul.

Ind mod den 2. bakke ser det dog endelig ud til at frontgruppen går en smule i stå, og langsomt kommer Jacob nærmere.

Ind mod mål lykkedes det endelig Jacob at få kontakt.

De 9 ryttere kører samlet ud på 2. omgang, med Jacob bagerst. Der sker ikke det store på 2. omgang. Dog kører et par af rytterne ind i hinanden, og der er en rytter der springer et eger i hjulet og må udgå.

Så er de nede på 8, og de kører ud på sidste omgang. Men med points til 7, kunne Jacob meget nemt blive sorteper igen.

 

Derfor bliver Jacob nødt til at bruge hans styrke, og han rykker derfor på bakkerne, og på den sidste bakke lykkedes det. Der er en rytter der falder af, og så sætter Jacob sig bare op foran og kører højt tempo, så han i det mindste er sikret points.

Ind mod opløbssvinget kører de andre forbi ham en efter en, og han kommer sidst ind i svinget, og selvom et par af rytterne er ved at komme ud i grøften, og den ene må bremse ned, når Jacob ikke at indhente nogen, og han slutter på en 7. plads. Jacobs gode ven Carl-Emil vinder løbet, og det gør Jacob meget glad, hvorfor han kører over stregen med den ene hånd i vejret.

 

Efter løbet var Jacob meget glad og stolt over sin kørsel. Han havde følt sig rigtig stærk, og syntes at det var sejt at han kunne indhente frontgruppen alene.

 

Nu står den på DM i denne weekend. Her er ambitionerne ikke så store. Ruten er næsten pandekageflad, og med ca. 50 deltagere, skal linjeløbet bruges til at øve sig i at turde køre sig frem i feltet, og alt andet end en sidsteplads i feltets spurt vil være en sejr.

På enkeltstarten er der nok 15-20 drenge der normalt kører fra ham på enkeltstarterne, og nok endnu flere nu hvor ruten er flad, så det bliver også meget svært at få points her.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply