Jacob Kvistgaard

Løbsberetning Licensløb Ry 6. maj og Hobro 7. maj 2017 – Jacob Kvistgaard

 

Jacob kørte, ligesom jeg, licensløb i forrige weekend i hhv. Ry og Hobro.

I Ry skulle han køre 1 omgang på 11 km. Det var sæsonens hidtil største felt på 9 ryttere, og der var således  points til de 3 første.

Ruten startede med en lille moderat stigning, og ellers var ruten ret flad. Jacob havde denne gang ingen holdkammerater med, så det med at tænke på, hvordan han taktisk kunne få hans holdkammerater med frem, var lagt på hylden.

Han skulle bare tænke på sig selv, og prøve at se om han kunne komme fri fra de andre. Det lykkedes vist meget godt, for han behøvede ikke rykke mange gange, før han var alene, og så var det bare en enkeltstart ind mod mål, hvor han på stregen var 1 min og 37 sek. foran en forfølgertrio, der havde en drabelig kamp om de to pointgivende placeringer.

I starten af sæsonen vandt Jacob tit med 3,4 og 5 minutter til nr. 2, men ganske som ventet, er de andre fra Jylland/Fyn ved at komme tættere og tættere på.

Jacob har de sidste par gange lavet forskellige jubel-scener, når han kører over mål. I dag var det en hyldest til El Pistolero (Alberto Contador) der kom op af hatten.

 

 

Dagen efter stod den på løb i Hobro.

Her havde optakten ikke været speciel god, da Jacob havde set mig styrte inden han selv skulle køre. Jeg kunne heller ikke gå ned til start og sende ham afsted, så det hele var lidt anderledes. Jacob fortalte også efterfølgende, at han havde haft hovedpine gennem hele løbet.

De var igen 9 drenge, og de skulle køre 2 omgange på en flad 6 km rundstrækning. Det var begyndt at blæse lidt op, så lidt udfordring var der trods alt på ruten. Jacob havde en holdkammerat, Rasmus, med i feltet i dag.

Jacob prøvede at rykke fra start, som han plejede. Men da han vender sig om har han to ryttere på hjul: Alexander og Simon. Han rykker igen, og nu er det kun Alexander der kan følge med.

Ind mod mål efter 1. runde er det Alexander der sætter tempoet med Jacob på hjul. Simon er ca. 10 sek. bagefter. Førerbilen ligger i øvrigt alt for tæt på de 2 ryttere som derfor får lidt motorpace.

Kort efter målstregen drejes der om i sidevind, og her rykker Jacob igen. Alexander kan denne gang ikke svare igen, og Jacob får hul. Så er det med at holde forspringet hele vejen til mål. Det lykkedes og Jacob vinder med 19 sek. foran Alexander. Simon bliver 3’er og holdkammeraten Rasmus bliver nr. 4.

Der var ingen sejrs-scener denne gang. Det var humøret ikke lige til. Humøret steg dog betragtelig da der var præmieoverrækkelse. I dag fik alle drenge pokaler, hvilket bare er fedt at se. En pokal er virkelig noget der motiverer de unge drenge, så forhåbentlig er det ikke sidste gang i år, at der er klubber der uddeler pokaler til alle de små ryttere, og ikke kun til dem der for points

 

 

På vej hjem var Jacob stadigvæk meget berørt af mit styrt. Selvom jeg havde gjort mit, for at fortælle at det ikke var farligt, og at jeg var OK, så var han ikke tilfreds, da jeg nævnte at det godt kunne være, at jeg lige skulle en tur forbi skadestuen kort efter vi kom hjem. ”Stop med at tale om det – så får jeg bare hovedpine” var beskeden fra Jacob.

Jacob giver også gerne sine sejrs-blomster væk til forskellige personer. Tidligere har bedstemor, mor og hans afdøde morbror fået blomster. I dag gik blomsterne dog til farmand. Tak for dem Jacob :-).

I sidste weekend var der kun løb på Sjælland (Youth tour etapeløb), hvor Jacob ikke deltog. I denne uge er han på lejrskole hele ugen, og springer derfor over løbet i Holstebro på lørdag. Til gengæld er han klar til jysk/fynsk mesterskab på søndag i Skive, hvor vi må se om han igen kan få en medalje, som han gjorde sidste år hvor det blev til bronze. Det er måske det løb Jacob har set mest frem til i løbet af hele sæsonen, da hans store drøm er at kunne kalde sig jysk/fynsk mester.

Ugen efter gælder det, det store internationale etapeløb Tour de Himmelfart, hvor han skal se om han kan forbedre sidste års 9. plads.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply