Jacob Kvistgaard

Løbsberetning Tour de Himmelfart 2017 – Jacob Kvistgaard

1.etape.

Jeg glæder mig meget fordi at jeg skal til Tour de Himmelfart. Jeg har fået at vide at jeg skal prøve at køre op med en som hedder Tristan. Nu er der 40 min til start og jeg er ved at opvarme. Jeg er spændt fordi der var et kæmpestort styrt sidste år. Så er vi i gang. Der er en hollænder og Asger der kører fra. Nu sidder jeg, Tristan, Alexander og kører rulleskift. Så kommer der endnu en hollænder op forbi os. Jeg angriber for at komme med. Men nyttesløst. Han kører for stærkt og jeg lader mig falde tilbage. Så går der 3 km, så kommer der en bakke. Alexander prøver at sætte tempo på så han ikke falder af. Jeg ser mit smut til at angribe. Det var i rette tid, for bagefter kommer der en som hedder Oskar. Så er det ellers bare at komme væk. Tristan får hul og prøver at indhente mig. På flad vej indhenter han mig, men opad taber han tid til mig. Men det svarer til at jeg får 20 sek forspring til ham.

Jeg var glad fordi Tristan ikke nåede at komme op til mig. Jeg bliver nr. 4 på etapen.Jeg er 2,27 min efter vinderen.

 

2.etape.

Nu er det gadeløb. Det bliver sjovt, men vi bliver mange på en lille rute. Masterbilen holder helt stille, men i 2 sek. så kommer vi ned til en nedkørsel. Nu bliver løbet givet frit. Asger og Tristan får hul. Nu er vi kommet op til bakken. Jeg prøver at lukke hullet. Jeg kan lukke hullet op til Tristan men Asger kører fra. Så kommer den gule trøje og forsvarer sin førsteplads. Nu kommer vi op til bakken 2. gang. Jeg angriber efter halvdelen af bakken. Så kommer den ene hollænder og kører op i mit baghjul. Men det er kun ham som styrter. Ikke mig. Og er det det samme. Jeg skal væk fra Tristan. Åbenbart bliver den hollænder der er styrtet sat ind i løbet igen oppe i førergruppen. Jeg bliver nr. 4 igen.Jeg er 1,21 min efter vinderen.

 

3.etape.

Nu bliver det enkeltstarten. Den etape jeg satser 2. mest på. Jeg skal starte 30 sek. efter Tristan. Jeg kan se at jeg kommer nærmere på ham. Nu kan jeg se at jeg har indhentet 10 sek. på ham. Så bliver jeg overhalet af nr. 3. Jeg holder mig 10 meter fra ham og prøver at sidde med. Nu kommer vi til vendepunktet. Nu er vi oppe ved Tristan. Og så kører vi hen mod 1000 m mærket. Der må man sidde på hjul. Jeg sidder på hjul af Tristan. Jeg laver masser af små angreb og jeg overspurter Tristan til sidst. Jeg bliver nr.4. Jeg er 51 sek. efter vinderen.

 

4.etape. Nu er det tid til kriterium. Der er små bakker på. Vi kommer nok til at komme ind i u13 pige feltet. Og det havde jeg ret i. Jeg skal bare sidde bagerst for jeg kan ikke komme frem. Så knækker feltet. Så sidder jeg med den dårlige halvdel. Jeg prøver at angribe så jeg kan komme op til den gode halvdel. Nyttesløst. De sidder bare på hjul. Jeg bliver ved og ved for der er ikke noget der skal stoppe mig. Jeg bliver nr. 4 igen. Jeg er 1,06 sek. efter vinderen.

 

5.etape.

Nu er det kongeetapen. Det er den jeg satser allermest på at vinde. Vi starter med at køre nedad. Så lander vi på en bakke. Jeg prøver at angribe. Tristan sidder og fører, men følger bare med. Så laver jeg et hurtigt angreb igen. Så får jeg hul. Ene mand. Så kommer kommer hollænderen som ikke har den gule førertrøje og Asger. Jeg råber at vi skal køre rulleskift for Asgers skyld så han kan få den gule førertrøje. Det går fint. Vi aftaler at hollænderen får etapesejren. Asger får den gule trøje og jeg får top-3.

 

Jeg var mega-glad, for det var ikke hvem som helst jeg havde slået. Det var den gule førertrøje jeg havde slået. Jeg var også glad for at komme op på podiet. Jeg blev nr. 3. Jeg var 4 sek. efter vinderen.

Jeg synes det har været en god Tour de Himmelfart. Bedre end jeg havde regnet med. Jeg havde regnet med en top-5. Jeg bliver nr. 4 sammenlagt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply