Robert Kvistgaard

Løbsrapport fra løb i efterårssæsonen 2019 – Jacob Kvistgaard

 

Efter at have været i Frankrig og køre i bjerge i sommerferien, var Jacob topmotiveret og klar til at køre løb igen. Første løv var Randers Bike Week, og Jacob har selv skrevet herom:

 

 

Randers Bike Week 1.-4. august

 

Jeg skal køre Randers Bike week.  Jeg er  spændt. Jeg vil gerne køre top 2.

 

etape 1.

Enkeltstart. jeg vil gerne køre top 5. Den passer ikke mig helt vild godt.

jeg køre rigtig godt og blev nr. 2, kun 5 sek. efter vinderen.

 

etape 2.

Det var i Mariager med en bakke på. Jeg vil i offensiven.

 

Jeg kører til at starte med. Vi er tre. Da vi kører nedad kommer der en bil. Feltet kommer op til os. jeg kører bare igen og jeg får hul med Jakob Resen, og vi kører rulleskift og Alexander angriber og kommer tæt på, men kommer ikke op og da vi kører op til mål starter jeg en lang spurt, men bliver som Fuglsang vil sige:  Hvis vi kommer ind i en to mands spurt bliver du 3 for motorcyklen kører forbi, men jeg får både gul trøje og prikker. 

 

etape 3.

Nu skal jeg forsvare og det er godt nok for den er flad og skal nok ende i en spurt. Da vi kommer til start er der ingen der rykker, men så køre min gode ven Mikkel Skoubo og efter køre Mikkel Weigelt, men Lazlo lukker og da vi kommer til den ene bakkespurt kan de ikke sige det rigtig. Derfor blev jeg nr.2 og Resen 1, men vi kommer til spurten holder jeg mig fremme og blev nr.3 men Resen blev næsten sidst, så  jeg fører med 19 sek.


etape 4.

Der er bakker på og jeg skal kraftedeme ikke miste nogle af min trøjer og skal ikke punktere. Da vi starter kører vi stile og rolig, men på første bakke giver jeg fuld gas og tre får hul, men vi bliver indhentet, men så kører Mikkel skoubo. Han får lov at køre og vi er tæt på bakkespurt. Han kommer først med 40 sek men jeg kører fuld gas og får hul og bliver nr.2, og da vi er tæt på mål på første omgang bliver jeg enhæntet. Men han har kun 18 sek og vi henter vi ham og da vi kommer til en bakke køre jeg alt hvad jeg kan og jeg ligger og kører i min helt egen verden, men jeg rammer et hul i vejen laver en Fuglsang som i Liege Bastogne Liege.  

og derfor bliver jeg hentet, og da vi kommer til mål blev jeg to men vinder det hele.

 

Ja, altså en nærmest perfekt start med samlet sejr og også bjergtrøje i Randers. Jacob var faktisk mere glad for bjergtrøjen end den gule. Den gule havde han jo tidligere vundet, men det var hans første bjergtrøje. Samtidig var Jacob igen en del af et hold på tværs af klubberne. Noget han virkelig nyder.

 

 

Kolding 10. september

Succesen fortsætter i Kolding. Albert rykker på en nedkørsel, men Jacob lukker. Da de kommer til bakken på den store vej rykker Jacobs gode ven Rasmus fra Give CK. Albert lukker, men Jacob kører kontra. Herfra kører Jacob Solo til mål.

 

Århus 17. september

Her accelerer masterbilen ikke stærkt nok fra start, så Jacob sidder på hjul af den, da han pludselig kigger bagud og ser at han har fået hul. Jacob lader sig falde tilbage. På en en stejl bakke i modvind, Rykker Tobias. Jacob går efter og slår kontra. Han bliver hentet igen af Mikkel og Tobias. Jacob fortsætter med at rykke flere gange, men Tobias og Mikkel lukker. På. 2. omgang rykker Jacob på bakken, og Ingen kan følge med. Herfra er det solo mod mål.

 

Brædstrup 24. sep.

Jacob har inden løbet lagt taktik sammen med Rasmus. Planen er at Jacob skal rykke med Rasmus på hjul. De forsøger også hele 5 gange, men bliver lukket hver gang. Det er ”alle mod Jacob”. I et sving giver Jacob fuld gas, og kommer helt op til førerbilen, der igen ikke er helt vågen (eller nok snarere føreren af bilen). Jacob får hul og kører solo. Rasmus kører solo fra sidste sving og bliver 2. Det var svært at vurdere om Jacob sejr eller Rasmus 2. plads betød mest for Jacob. De to drenge var i hvert fald helt oppe at køre over ders løb.

 

DM Esbjerg-  enkeltstart 31. august:

Ruterne i Esbjerg var flade som pandekager, så der var ikke de helt store forhåbninger, om topplaceringer. Dog var der et lille håb om en medalje på enkeltstarten. Specielt, hvis der kom vind, der kunne gøre det hårdt, men desværre var der næsten ingen vind.

Jacob kører stærkt fra start. Han er startet 30 sek. efter Tobias, og siger hele tide til sig selv, at han bare SKAL op. Det lykkedes også med 2-3 km til mål. Herefter var det bare at giv fuld gas ind mod mål. Det ender med en ret sikker 3. plads, foran Tobias på 4. pladsen. Den stærke duo fra Ordrup, Noah og Asger bliver 1 og 2.

 

DM Esbjerg – linjeløb 1. september:

Jacob prøver at holde sig fremme under hele løbet. Der er mange udbrudsforsøg, men aldrig noget der bliver rigtig farligt. Ruten er simpelthen for nem. Derfor ender det med en massespurt. Jacob sidder egentlig flot med fremme før det vigtige opløbssving. Men han bliver lukket lidt inde lige før opløbssvinget og falder langt tilbage. Det ender med en 18. plads ud af de 26 ryttere som er kommet samlet hjem. Asger vinder foran Noah, med Tristan fra CK Ringen på 3. pladsen.

 

 

Herefter stod den på jysk-fynsk mesterskab i Holstebro. 2 løb, som Jacob havde set meget frem til. Jacob har selv skrevet om de 2 løb:

 

Holstebro enkeltstart (jysk-fynsk mesterskab) 7. september:

I dag skal jeg skrive om Holstebro tt. Det er også jysk fynsk mesterskab så den bedste fra Jylland Fyn bliver jysk fynsk mester og lige som en prof vil sige, at man skal toppe, så er det også her jeg skal toppe, men lige i dag der kan det godt være, at jeg er ham der altid bliver kigget på når der er en der rykker. Men da jeg kører har jeg en ting i hovedet, det er guld. Men lige da jeg starter, er der en som har mere tid til at hygge sig og ikke passer på, så jeg måtte helt ned i fart, men så kommer jeg til vendepunktet. Så skal den en over nakken. Det skal bare gør pisse ondt ellers er det ikke godt nok. Da jeg kom i mål var jeg helt død, men jeg så at jeg vandt, og blev mega glad. Så jeg var klar til i morgen.  

 

 

Holstebro (jysk-fynsk mesterskab) 8. september:

I dag er det søndag og nu er det linjeløb. Jeg er for at være helt ærligt pisse nervøs, men da vi starter så ryger kæden ned på det lille tandhjul og jeg kan ikke få den op på den store, så da vi kører på et flad stykke, stopper jeg og kan ikke få den op så 2 min efter fik jeg den på og jeg var så sur så jeg kørte 50 km/t. Hen til mål. jeg skal ikke tabe på første 1. omg. så da jeg er på vej op til feltet var der en, som rykkede og så kørte jeg kontra, så mig og Tobias og Mikkel kom væk og hver gang kørte jeg på en lille bakke, men på sidste omgang knækker de, og jeg kører så stærkt. Jeg synes at det var helt vildt. Jeg blev kraftedeme jysk fynsk mester, men kæft det var hårdt, men jeg vandt. Det troede jeg ikke jeg kunne efter den start.

 

Herefter fik Jacob lov til at rykke op i U15, så han kunne få lidt erfaring, før næste sæson. Det var tydeligt at se, at der virkelig var nogle ryttere, som var vokset rigtig meget i både størrelse og styrke, siden Jacob kørte sammen med dem for 1,5 år siden.

 

Odder 21. september:

Jacob var meget meget spændt på at køre U15, men han kommer fint afsted ca. midt i det 26 mand store felt. Der bliver kørt stærkt fra bunden af lille bakke efter 1 km. Jacob sidder lige akkurat med i frontgruppen som nr. ca. 15. Da de kommer til den store bakke, rykker Teodor Clemensen fra Aalborg. Ca. halvvejs oppe. Jacob kommer til at sidde i 2. gruppe med 5 andre. Foran er der 11 ryttere. Jacob rykker 3 gange. Han bliver hentet de første 2 gange. Men 3. gang er der kun Jacob og Benjamin Holtebo fra Aalborg. De arbejder sammen. Men alligevel kommer Malte Jensen fra Odense op bagfra. Da de rammer bakken på 2. omgang, opstår der et hul mellem Benjamin og Malte, mens Jacob sidder i 3. position. Jacob rykker og kommer op til Benjamin, men dør på toppen og kan ikke holde hjul. Herfra kører Jacob solo hjem til en 12. plads. Lige akkurat i den bedste halvdel.

 

Hobro 22. september:

De var 24 ryttere til start, og der var en del sidevind på en helt flad rute. Da der bliver rykket første gang kommer Jacob i 2. gruppe. Her er de 7 mand, som jagter frontgruppen på 10 mand. Jacob sidder fint med, og tager også sine føringer.

Der er udskilning bagfra, og pludselig er de kun 4 mand tilbage i gruppen. Så er der en der rykker. Jacob rykker efter, men så taber han kæden, og må igen bruge mere end 1 min på at få den på igen. Han bliver overhalet af et par ryttere, men kommer så til at sidde i en 4 mands gruppe. Her prøver han at rykke på en mikro bakke på sidste omgang. Jacob kommer væk, men bliver hentet i opløbssvinget. I spurten bliver han nr. 3, og nr. 19 i alt.

 

 

Tønder 28. september:

På en flad rute med masser af sidevind og også brosten, havde Jacob mega dårlige ben fra start. Han bliver sat alene som allerførste mand i side-modvinden! Han kommer dog hurtigt op til 3 andre. Det hele bliver splittet i små grupper, og Jacob sidder i den sidste. På brostenene kører han først ind og giver fuld gas. Benene er nu ved at blive lidt bedre, og han kører væk fra gruppen og op til 2 andre. De får efter lidt tid gang i et godt samarbejde. På sidste omgang, kører Jacob væk, og kommer op til en Lyngby rytter, som han kommer hjem med. Selvom Jacob igen kører en hæderlig spurt, bliver han slået. Det ender med en. Det ender med en 30. plads ud af de 49 startende ryttere.

 

Sønderborg 29. september.

Årets sidste løb, blev en succes, da Jacob kom med feltet hjem. Der var 44 ryttere tilmeldt, og der var masser af ryk gennem hele løbet, men ingen kom nogensinde væk, og det endte derfor i en massespurt. Jacob sad gennem hele løbet nede bagved sammen med sin gode ven Tobias, som også var rykket op fra U13. De blev enige om at de ikke ville risikere noget i spurten, og de blev derfor bagi feltet, da spurten blev indledt. De fik dog overhalet nogle ryttere, og sluttede som nr. 21 og 22 i det 27 mand store felt.

 

Udover licensløbene, har Jacob også kørt et par motionsløb sammen med sin far, klubmesterskab i Herning, enkeltstart i Give samt DCU’s nye pilotløb i Kolding, som Jacob synes var ret sjovt. Mere om dette senere.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply