Jacob Kvistgaard

Løbsrapport Gadeløb Herning 31. august 2018, Hedensted 1. september 2018 og Brædstrup 2. september 2018 – Jacob Kvistgaard

Efter et DM der gik over alt forventning, skulle Jacob igen på cyklen. Denne gang til de lokal løb i Herning, Hedensted og Brædstrup.

Det var lidt uvist hvor mange af de stærke ryttere, som var rykket op i U15 efter DM. I U13 i Jylland/Fyn har der den seneste tid været 7-8 stærke 2. års, som har ligget på et højt stabilt niveau. Det var dog kun de 2 der var blevet rykket op (Theodor fra Aalborg og Victor fra Silkeborg), så nogen gavebod ville det ikke ligefrem blive i sæsonens sidste løb.

 

Gadeløb Herning

Fredag skulle Jacob køre gadeløb i Herning. Det var et løb der var appetit-vækker til elitens gadeløb der bl.a. havde Søren Kragh Andersen, Matti Brescel og Casper Pedersen til start.

Løbet var for U13 og U15 ryttere og var ikke pointgivende. Der var 10 U13 ryttere og 21 U15 ryttere. De skulle køre 10 omgang a 1,6 km. Desværre var rytterne ikke helt sikre på hvordan de skulle køre løbet. Jeg havde selv fået at vide at U15 og U13 skulle køre på samme tid, dog med start kort efter hinanden, så de startede i 2 forskellige felter.

U15 rytterne blev da også trukket frem, men da løbet blev startet, kørte nogle af U13 rytterne med, her iblandt Jacob. Nogle af de andre U13 ryttere blev stående tilbage, og der gik lige 3-4 sekunder før de kom i gang. Jacob stoppede op og klikkede ud, for at vente på resten. Der blev råbt noget med at de lige skulle vente til alle var oppe med at køre race, men de 3 første ventede ikke længe, før de kørte. Jacob nåede ikke med, og blev fanget i 2. gruppe. Her lå han længe og delte føringerne med de andre i gruppen.

 

Men efter nogle omgange, satte han sig frem og førte det meste af vejen til mål.

Samtlige U13 ryttere blev overhalet af de første U15 ryttere, og de var derfor heller ikke sikker på om de så skulle køre 9 eller 10 omgange. Men de forreste spurtede efter 9 omgange, og det gjorde de også i Jacobs gruppe, hvor Jacob blev nr. 3 og altså nr. 6 samlet.

Lidt efter blev de dog opmærksomme på at de kun havde kørt 9 omgange, så Jacob og et par af de andre skyndte sig at køre den sidste omgang, men løbet var slut efter de 9 omgange.

Herefter stod den på elitens løb som tilskuer. Lige noget der passede Jacob, der råbte og skreg på alle de ryttere han kendte i feltet – og det var faktisk en del.

 

 

Hedensted

Lørdag skulle der i Hedensted køres 4 omgange a 7,2 km. I alt 28,8 km med over 300 højdemeter. Der var 19 tilmeldte, og således points til top-7.

Vi nåede lige at køre ruten i bil. Det var meget op og ned, men desværre for Jacob ikke nogen rigtig lange bakker. Samtidig var det helt vindstille, så det kunne godt være svært at lave den helt store udskilning. Opløbet steg med 1-2%, hvilket dog var en fordel for Jacob.

Jacob kommer fint afsted, og der går ikke lang tid før der bliver rykket. Det er Jacob og hans klubkammerat Karl-Aksel, som flere gange prøver at komme afsted. Noget de vist havde aftalt på forhånd, da ingen af dem havde lyst til at komme hjem til en spurt. Men det blev lukket ned hver gang.

 

Rykkene giver lidt udskilning, men det er kun nogle få stykker der falder fra i starten. Jacob og Karl-Akse fortsætter med at rykke, men de kommer aldrig rigtig væk, og der er ikke rigtig andre, som tør prøve noget. Jacob sad faktisk og savnede Theodor, som var den stærkeste, men som nu kører U15. Han plejede altid at rykke en masse og det plejede at lave god udskilning.

Ud på sidste omgang er de 12 mand i feltet. Der sker ikke så meget før de nærmer sig opløbet. Jacob kæmper så godt han kan med at hænge på, men han kan ikke følge med da spurten sættes ind, og ender med at blive nr. 8. Altså første mand der ikke får points.

 

Efter løbet er Jacob godt tilfreds. Han syntes at han har gjort hvad han kunne, og han blev trods alt ikke sidst i spurten.

 

Brædstrup

Dagen efter var tid til løbet i Brædstrup.

Her havde Jacob gode minder, da det var her han vandt hans første licensløb for 2 år siden som 1. års U11.

Ruten passer dog ikke særlig godt til Jacob. Den er stort set flad, og så skulle de kun køre 3 omgange a 7,4 km, altså i alt 22,2 km. Hvis det stod til Jacob, skulle de hellere køre 2 eller 3 gange så langt. Så ville hans store udholdenhed kunne hjælpe ham.

Igen var der 19 tilmeldte og points til top-7.

Starten går og Karl-Aksel rykker. I dag sker der dog en større udskilning, og de kommer hurtigt 7 mand afsted, hvor Jacob er med. De enedes om at køre rundt og får derfor hurtigt et stort forspring til de næste. Farten holdes høj indtil der mangler en halv omgang. Så går der taktik i den, og ingen vil rigtig føre. Forspringet er dog så stort, så alle 7 er sikret points i dag.

Ind mod mål kører de meget langsomt, og med 200 meter til mål tænker Jacob ”Det er nu eller aldrig”, og han åbner spurten helt ude i venstre side.

 

De andre åbner kort efter, og selvom Jacob længe ligger forrest, dør han til sidst og bliver oversprintet af de andre 6.

 

Det bliver således til en 7. plads, men trods alt til yderligere 2 points til samlingen.

 

Efter løbet var Jacob meget godt tilfreds med hans præstation. Det der fyldte mest for Jacob (og for flere af de andre drenge), var dog alle de biler de måtte slås med ude på landevejen. Både bagfra kommende og modkørende. Ruten havde ikke været ensrettet, og der havde været flere biler, der havde dyttet af dem og kørt meget tæt på dem med høj hastighed.

 

I denne uge er Jacob desværre blevet syg, og det er først i dag, fredag, at han er ved at være frisk igen, så det bliver en noget rusten Jacob, der igen kører løb på søndag i Kolding.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply