Jacob Kvistgaard

Løbsrapport Hedensted 13. april 2019 & Give 14. april 2019 – Jacob Kvistgaard

 

Så kom den længe ventede sæsonstart for Jacob. Efter 6 ½ mdr. uden løb havde Jacob virkelig glædet sig til årets første 2 løb i Hedensted og Give. Specielt løbet i Give, havde Jacob snakket meget om. Han havde prøvekørt ruten et utal af gange, og havde taktikken helt klar. Det var nok det løb i hele sæsonen som han helst ville vinde.

 

Hedensted

Men først var der altså løb i Hedensted. De var 16 ryttere, der skulle køre 4 omgange a 7,2 km, på en kuperet rute med 3-4 små bakker. Der var points til de 6 første.

 

Kort efter start rykker Marius Linde, men han bliver lukket ned. Da de drejer til højre ind mod den største bakke, rykker Magnus Pedersen, men han får ikke hul. Da de rammer bakken kører Jacob kontra. Han får Tobias Færch med på hjul. Efter bakken begynder Jacob og Tobias at arbejde sammen. Jacob tager de længste førringer, men Tobias hjælper til med nogle lidt kortere føringer. Da de passerer mål første gang har de 1.10 min til feltet.

 

Midt på 2. omgang vender Jacob sig tilbage, og ser at Tobias er faldet af. Herfra er det bare solo de sidste 2 ½ omgang.

 

Bagved kører Mikkel Skoubo og Jacobs holdkammerat Casper væk fra feltet. Men de henter ikke ind på Jacob, der kan juble over sæsonens første sejr..

 

Tobias holder lige akkurat også Mikkel bag sig, og Casper holder også feltet bag sig og får en flot 4. plads.

Efter løbet var Jacob selvfølgelig glad for sejren, men han var mindst lige så glad over at Casper havde fået en 4. plads. En super god start for Herning drengene.

 

 

Give

Så stod den på løb på hjemmebanen. De var igen 16 ryttere tilmeldt. I dag var konkurrencen dog lige lidt hårdere, da Asger Bak Jepsen fra Ordrup også stillede op. Asger er lidt af et fænomen, og Jacob havde aldrig tidligere slået ham. Så Jacob vidste godt at det ville blive svært at komme øverst på skamlen i dag, men han ville i hvert fald kæmpe for det.

De skulle køre 4 omgang af 5,7 km. Der var 2 bitte små bakker + en lidt længere bakke op mod mål, der falder ud de sidste 500 m.

På den første lille bakke rykker Max, men bliver hentet igen. Asger slår kontra, med Jacob på hjul, og de får hul. De skiftes til at tage føringer, men da de rammer nedkørslen inden opløbsbakken, falder Jacob af. Asger kører simpelthen for stærkt.

 

Jacob jagter Asger så godt han kan de næste 3 omgange, men Asger trækker bare fra, og ender med at vinde med næsten 2 ½ min. Jacob holder til gengæld forfølgerfeltet på 4 mand bag sig med godt 1 min. Igen er Tobias stærkt kørende og bliver nr. 3 foran Max, Casper og Mikkel.

Jacob var lidt ærgerlig over at det ikke lykkedes at vinde på hjemmebanen. Men det var ingen skam at tabe til en stærkere modstander. Jacob kunne igen glæde sig over at Casper blev nr. 5, og så havde han også 2 holdkammerater mere med i dag, da Rasmus og Simon også var med, og blev nr. 11 og 13.

 

Nu står den på 3 dage i Nord, hvor konkurrencen igen bliver hård, da mange af de stærke sjællændere, heriblandt Asger kommer. Desuden kommer der flere nordmænd og svenskere, så der skal nok blive hård kamp om den gule førertrøje i det nordjyske.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply