Jacob Kvistgaard

Løbsrapport Kolding 9. september, Hobro 16. september, Horsens 22. september, Tønder 29. september og Sønderborg 30. september 2018– Jacob Kvistgaard

 

Siden sidst har Jacob kørt 5 licensløb, Klubmesterskab i Herning og Give CK’s årlige udskilningsløb på Kiddesvej.

Her kommer i første omgang løbsrapporter fra de 5 licensløb, hvoraf Jacob selv har skrevet de 2:

 

Kolding.

Jacob har gode erfaringer med løbet i Kolding, hvor det, de sidste 2 gange er blevet til en sejr og en 3. plads. I år var modstanden dog en del hårdere, så målet var mere at få points. Med 24 deltagere var der points til top-8. De skulle køre 2 omgange á 11 km, og der var en lille bakke med top ca. 1 km før mål.

Der sker ikke så meget på 1. omgang, udover at der er nogle få der falder fra, men straks på 2. omgang rykker Jacobs klubkammerat Carl-Emil, og det gør at feltet bliver sprængt i flere grupper. Jacob er godt med fremme, og kommer med i frontgruppen der tæller 6 mand. De 6 ryttere arbejder godt sammen, og holder afstanden til de næste ryttere hele vejen til mål.

Trods hårdt tempo op ad bakken, forbliver de 6 mand samlet ind mod mål, og i spurten er Jacob chanceløs og bliver nr. 6.

 

Hobro.

I Hobro skulle der køres 4 omgange på en 6,1 km lang helt flad rundstrækning.

Der var 22 til start, så igen var der points til top-8.

I modsætning til Kolding, havde Jacob lidt mere blandede følelser med Hobro, da det var her hans far styrtede ret voldsomt sidste år, lige inden Jacob skulle køre, hvilket gjorde, at han havde det rigtig skidt, og kun lige akkurat vandt løbet som 2. års U11.

 

Jacob kommer da også til at sidde lidt for langt tilbage, da løbet bliver givet frit, og da der bliver rykket hårdt kommer Jacob ikke med. De er 8 mand der får hul, og Jacob sidder i en lille forfølgergruppe.

 

Han lader de andre i gruppen køre med rundt, og da han i starten af 2. omgang kan se at de kun er 4-5 sek efter de forreste, kører han alene frem til frontgruppen. Håbet er at han kan få gang i et samarbejde, så de kan holde forfølgerne væk. Men de andre har ikke rigtig lyst til at arbejde sammen med Jacob, så der går ikke langt tid før de kommer op bagfra. Herefter går det helt i stå og i løbet af de næste 2 omgange kommer der yderligere folk op bagfra, så de nu er 16 mand. Jacob prøver flere gange at stikke men bliver lukket ned hver gang.

Det ender med en spurt, hvor Jacob kommer ret godt med, og kører en af hans bedste spurter. Desværre bliver det kun til en 9. plads, og altså ingen points denne gang.

 

Horsens

i dag skal jeg køre løb i Horsens. Vi er 31 til start. Vi skal køre 3 omg a 8 km.

Jeg er meget nervøs for jeg fik en 6. plads sidste år. Mig og Oskar min ven kører bakken som opvarmning.

Jeg tænker inden start at top 10 er tilfredsstillende og jeg er også meget godt kørende.

På første omgang bliver vi til en gruppe på 7 mand. Der er gevinst til alle tænker jeg.

 

Så hver eneste gang op af bakken bliver der givet 85% op ad. Jeg tænker på at det kunne værer fedt hvis jeg blev 6+. Lige pludselig bliver det til dårligt vejr. Så jeg fryser men på sidste omgang bliver der kørt 100% ud så at tre mand er røget af men de to kommer op igen så når vi er ved afslutningen blev jeg sat i spurten. og bliver nr 6 og er tilsyneladende meget glad. Jacob.  

 

Tønder

i dag er der løb i Tønder. Vi er 45 og skal køre 3 omgange a 8 km. Jeg er meget nervøs fordi brosten der er på ruten.  jeg er klar vi er i gang.

 

Jeg tænker at jeg nok ikke for gevinst i dag, når vi rammer de brosten der er.  jeg er for langt nede bagved, og kommer i 3. gruppe.

 

så kører jeg frem og kommer i en gruppe hvor at der er point til cirka 5.Jeg føler at det går for langsomt så jeg rykker og kommer væk. Jeg kommer op til en og vi kører rundt.

På brostenene kører jeg stærkt men kan ikke komme væk.

og jeg bliver nr. 11. Jacob.     

 

Sønderborg

Årets sidste licensløb for Jacob var i Sønderborg, hvor de var 39 deltagere (points til top-13). De skulle køre 3 omgange a 8,6 km på en rute med en del sving, men ikke rigtig nogle bakker, udover en lille kort en, der kommer efter et 90 graders højresving.

Der bliver rykket en del på 1. omgang, og godt halvdelen af rytterne falder fra frontgruppen, hvor Jacob sidder. Jacob rykker selv ude på den lille bakke, og får et lille hul sammen med sin holdkammerat Victor, men de bliver hentet igen. Ude på 2. omgang går den i stå, og der kommer mange ryttere op bagfra. Jacob og Victor rykker igen ude på bakken, og historien gentager sig. De får et lille hul, men bliver hentet igen. De er nu hele 22 mand i feltet, så da de rammer bakken på 3. omgang rykker Jacob igen. Igen kommer Victor op til ham, og igen bliver de hentet.

 

Så det ender med en samlet spurt for de 22 ryttere. Jacob kommer ikke ordentlig med frem, og ender på en 19. plads.

 

Efter løbet fik Jacob lov til, som noget nyt, selv at uddele en pokal, da licenscykling.dk kårede Årets Fighter, der meget fortjent blev U11 rytteren Linus Sund fra Aalborg.

 

Det var slut på licens-sæsonen. Tilbage står en masse gode minder og oplevelser, sammen med en masse kammerater, som der bare bliver flere og flere af.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply