Jacob Kvistgaard

Løbsrapport Pinseløbene, Snejbjerg, Give og Esbjerg 2018 – Jacob Kvistgaard

Efter Jacobs dårlige oplevelse i Tour de Himmelfart, hvor han udgik, var vi spændte på at se om han ville køre pinseløbene i Silkeborg, Herning og Hammel ugen efter.

Det ville han gerne. Han var faktisk slet ikke i tvivl. Det var det enormt store felt og det faktum at der var de her hollændere, der ikke kørte helt efter reglerne, der havde gjort ham bange. Men et ”almindeligt” løb var han ikke bange for, så vi meldte ham til alle 3 løb.

 

 

Silkeborg 19. maj 2018:

De var 28 ryttere til start, og der var således points til top-10. Det var et meget stærkt felt, der stillede til start i pinseløbene, da der kom nogle hurtige ryttere fra Tyskland, Sverige og Sjælland, som Jacob normalt ikke kørte imod.

De skulle køre 2 omgange af 14,4 km på en kuperet rute, der startede ud med en nedkørsel, og havde en god bakke op mod mål.

De starter ud, og der bliver rykket en masse, uden at der er nogen der kommer afgørende fri. Der falder nogle ryttere af, men ellers er de samlet, da de skal op ad bakken for første gang. Her kommer 3 ryttere afsted: Asger fra Ordrup, Mathias fra Roskilde og Jacobs klubkammerat Victor fra Herning. Jacob kommer med forfølgergruppen på 10 mand.

 

På nedkørslen bliver der kørt stærkt, og Jacob har svært ved at følge med. Han bliver sat, og bliver herefter indhentet af en gruppe på 7 mand, som han kører sammen med indtil bakken. Her rykker Jacob, og de andre kan ikke følge med, og han kommer i mål som nr. 13.

 

Jacob var lidt træt af at han blev sat på nedkørslen, men ellers var han bare glad for at komme ud og køre cykelløb igen, og glad for at han sluttede godt af, og fik en placering i den bedste halvdel af feltet.

 

 

Herning 20. maj 2018:

Dagen efter stod den på fladbaneløb i Herning. Jacobs nye hjemmebane. Jacob havde trænet på ruten med klubben, så han var bekendt med ruten, der var flad og uden de store udfordringer. Den var 12,2 km lang, og skulle køres 2 gange.

De var 33 ryttere til start, og der var således points til 11.

Vanen tro starter løbet med en masse ryk, men der var ingen der kommer fri. Der er rigtig mange stærke ryttere der ligger oppe foran og lukker alt ned. Rykkene bliver færre og færre, og faktisk sker der ikke rigtigt noget, udover at der er et par ryttere der falder af feltet.

Netop pga. størrelsen af feltet, er der mange af de ryttere, der normalt bliver sat, der kan følge med i dag. Med 30 ryttere i feltet, er der meget læ for dem der sidder på hjul. Samtidig går feltet i stå flere gange, da rytterne kan se at de ikke kan køre væk, og alle forbereder sig derfor på en massespurt.

 

Massespurt og Jacob hænger ikke så godt sammen, og Jacob blev nede i bagerste ende af feltet. Han får sig kæmpet nogle pladser frem, og bliver for en gangs skyld ikke sidst i en spurt. Det bliver til en 25. plads, og efter løbet er Jacob godt tilfreds med at han har oversprintet et par ryttere.

 

 

Hammel 21. maj 2018

Det sidste løb i pinsen var løbet i Hammel, og var det løb, som Jacob havde glædet sig mest til. Ruten var ny. Den var 14,2 km, og sluttede af med Pøt Mølle stigningen, som er både lang og rimelig stejl. De skulle køre 2 omgange. Lige en lækkerbisken for Jacob. Problemet var at der var en teknisk svær nedkørsel frem mod stigningen. Så spørgsmålet var hvor Jacob ville befinde sig, når de skulle op ad stigningen.

De var 31 til start og der var points til de første 11.

Der bliver igen rykket en masse, men ingen kommer fri før nedkørslen. Der falder nogle ryttere fra, men ellers er det et stort felt der kører nedad nedkørslen. Her er Jacob igen forsigtig, og det ender derfor med at han bliver sat. Heldigvis kommer bakken, og Jacob får overhalet en masse ryttere, og når lige akkurat frem til frontgruppen på 7 mand på toppen. Lige da Jacob er kommet op, bliver der rykket, og da Jacob er helt oppe i det røde felt falder han af igen.

Han bliver hentet af en forfølgergruppe på 10-12 mand. De følges ad ind mod nedkørslen. Denne gang kommer Jacob lidt bedre med, og taber ikke så meget. Jacob kører fuldt gas på bakken, og kører væk fra de andre. Da han er næsten oppe, kan han se at han er ved at blive indhentet af tyskeren Max og af Peter fra Amager. Så han venter på dem, og sørger for at have kræfter til at komme med på hjul ind mod mål, da han så er sikker på at få points.

I spurten er han chanceløs, men det ender med en flot 9. plads, og med 2 points. Kunne man dog bare lave en rute med bakker der kun går opad og ikke nedad 😊.

 

 

Jysk fynsk mesterskab i enkeltstart Snejbjerg 26. maj 2018

Ugen efter stod den på jysk fynsk mesterskab i enkeltstart i Snejbjerg. Igen havde Jacob været ude og træne på ruten sammen med klubben. Den var lidt teknisk i starten, men ellers uden de store udfordringer. Den er 10,8 km lang, og der er lidt side-modvind på den sidste halvdel af ruten. De er 16 ryttere til start, og der er points til top 6.

 

Jacob kører en veldisponeret enkeltstart, hvor han har kræfter tilbage til den hårde hjemtur. På de sidste km kan han se rytteren der er startet 1 min foran ham, hvilket også lige giver lidt ekstra kræfter.

Han kører i tiden 18,47 min hvilket er med 34,5 km/t i gennemsnit.

Da de andre resultater tikker ind, bliver resultatet en 7. plads. 10 sek. Fra points.

Jacob er rigtig godt tilfreds. Han er ikke så langt efter nr. 2-6 som alle er rigtig stærke ryttere. Kun nr. 1 Theodor fra Aalborg er helt suveræn med tiden 17,04 min (38,0 km/t).

Bagefter blev der hygget som altid.

 

 

Jysk fynsk mesterskab Give 27. maj 2018

Dagen efter var der jysk fynsk mesterskab i Give, Jacobs gamle hjemmebane.

En rute han har kørt masser af gange til træning, og som han kendte ud og ind. Ruten er 5,8 km og skal køres 4 gange. Den er lettere kuperet og der er en god lille bakke op mod mål, hvor den flader ud de sidste 300 meter.

De er 32 ryttere til start (points til 11), og Jacob kommer fint fra start.

 

Der bliver rykket lidt på 1. omgang men ingen kommer væk. Bagved falder der ryttere af, og hurtigt er de nede på ca. 20 mand.

 

Der sker ikke det helt store før på 3. omgang hvor Theodor fra Aalborg rykker på en lille nedkørsel. Han får hul, og der bliver kørt virkelig stærkt i lang tid. Rytterne begynder at falde fra bagfra, og Jacob må også slippe som den sidste, og se at feltet på 13 mand køre fra ham. Jacob kommer til at køre de sidste 1,5 omgang sammen med Simon fra Holstebro, og op ad bakken mod mål, kører Jacob fra Simon og ind på en 14. plads.

 

Jacob var lidt ked af det lige da han kom i mål. Årsagen var, at det var første gang, at hans far havde været og se på, og Jacob ville gerne have vundet et pokal, som han så ville have givet til sin far, som han har meget medlidenhed med. Faktisk tror jeg at Jacob glæder sig lige så meget til at komme ud og køre på landevejen med sin far, som jeg glæder mig til at komme ud at køre med ham – og det er ikke så lidt!.

Jacob blev dog hurtig glad igen.

 

 

Sponsorløb med skolen 9. juni 2018

Efter en fri weekend, var Jacob igen klar til cykelløb i Esbjerg, hvor der var enkeltstart om lørdagen og linjeløb om søndagen i forbindelse med U23 DM.

Jacob kører dog kun om søndagen, da han skulle i skole om lørdagen. På Jacobs friskole i Hedegaard, skal børnene i skole en lørdag hver år. Udover almindelig skolegang, blev der også arrangere et sponsor løb, hvor børnene kunne vælge at løbe eller cykle, og samtidig skulle de finde sponsorer, der ville betale for hver km de løb/cyklede.

Jacob havde sjovt nok valgt at cykle. Men da han skulle køre med en voksen, og da hans far ikke var i stand til at cykle med, måtte vi ud og headhunte en af Give Cykelklubs eliteryttere Heino Skovbjerg, som gerne vil køre 1 time sammen med Jacob.

Det blev til 1 time på en letter kuperet rute med fuld gas, og Jacob og Heino havde aftalt at Heino skulle trække næsten hele vejen, rundt. Kun lige når de kørte forbi start mål kørte Jacob frem og tog en føring. Den første halve time blev kørt med knap 37 km/t. Jeg tror at Heino blev lidt overrasket over hvor godt Jacob kunne følge med, og der blev da også sagt ”en op” flere gange fra Jacob. Herefter kom der endelig et ”en ned” fra Jacob og farten faldt lidt, og det endte med at Jacob fik kørt 36 km på 1 time og 2 minutter. Altså med 34,8 km/t i snit, hvilket han var ret godt tilfreds med.

 

 

Esbjerg 10. juni 2018

Dagen efter var Jacob klar til løb i Esbjerg, hvor de var 17 drenge til start i U13 (points til top 6).

 

Ruten var pandekageflad, og ifølge Jacob sker der ikke særlig meget ude på ruten. Drengene var godt klar over at det var svært at komme væk, og det bliver derfor til 6 kedelige runder på den 4,1 km lange rute.

 

Der er et par ryttere der er faldet af, og de er således 13 ryttere, der skal spurte om sejren. Med et højresving 300 meter før mål, går positionskampen ind for at komme først ind i svinget. Da det er begyndt at regne kraftigt, er vejen våd, og Jacob tør ikke rigtig køre spurten, hvorfor han lader sig falde bagud og triller ind på en 13. plads.

 

Det var ikke lige et løb der passede ham, men det vidste han godt på forhånd, hvorfor han heller ikke havde de store forventninger.

 

I sidste weekend var der ingen løb, men i næste weekend står den på forårssæsonens sidste 2 løb. Enkeltstart om lørdagen i Grindsted og løb i Middelfart om søndagen. Begge løb, som Jacob glæder sig til inden der er dømt sommerferie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply