Jacob Kvistgaard

Løbsrapport ”Rundt om Vandtårnet” gadeløb Esbjerg 22. august 2018 – Jacob Kvistgaard

 

Efter en ”tyvstart” med Randers Bike Week, er efterårssæsonen endelig ved at komme i gang, og i sidste weekend stod den på gadeløb i Esbjerg.

Jacob har gode minder fra løbet, da det er blevet til en 2. og en 1. plads de to gange han har kørt løbet i U11.

Dog var forventningerne noget mindre i år. På trods af en lille bakke op mod mål, så plejer løbet at blive en taktisk affære, hvor rytterne er bange for at blotte sig for tidligt.

Omgangen er 1,4 km og de skulle køre 8 omgange. Altså et meget kort og eksplosivt løb, hvilket ikke lige er Jacobs styrke. Han vil hellere have et langt og hårdt løb med udskilning.

Inden løbet havde vi snakket om at han skulle passe på med at sidde bagerst, da der godt kunne opstå huller, når/hvis der blev rykket på bakken. Vi havde også snakket om at det var OK at sætte tempo på bakken et par gange, for at se om der kunne blive tyndet lidt ud i feltet på 19 deltagere.

Starten går og Jacob kommer OK fra start. Allerede på første gang op ad bakken ligger han helt i front. Han havde i hvert fald forstået at han ikke skulle lægge bagerst. Dog var planen ikke, at han skulle ligge allerforrest og få vind på snuden.

 

De første par omgange ligger Jacob allerforrest, når de drejer ind mod bakken, og et par gange giver han den gas, så der ryger et par ryttere af, men de fleste kommer op igen efter bakken.

 

Det lader ikke til at der er andre end Jacob, der har lyst til at køre cykelløb før sidste omgang. På næstsidste omgang bliver der kørt lidt stærkere, og Jacob holder sig stadig helt fremme. Der er nu kun 14 ryttere tilbage, hvoraf der er points til top-7.

Op ad bakken mod mål for sidste gang, sidder Jacob igen forrest, men han bliver overhalet, da de andre ryttere indleder spurten 200 meter før mål. Han falder langsomt bagud. Der er 6 ryttere, der kører forbi ham, og det ligner længe at han holder 7. pladsen, men 10 meter før mål stopper han med at træde, og han bliver derfor lige akkurat overhalet på målstregen, så det ender med en 8. plads.

 

Jacob troede ikke at han kørte om points, hvorfor han stoppede med at træde. Det var han lidt træt af efterfølgende, men nu har han i hvert fald lært, at man skal træde helt til målstregen – altid!

Efterfølgende blev Jacob i Esbjerg for at heppe på sin far, der skulle se om han kunne opnå et bedre resultat end sønnike.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply