Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/licenscykling.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Løbsrapport Vrads (5/5-19), Skive (11/5-19), Youth Tour (17/5-19), Vejle (25/5-19) & Horsens (26/5-19) – Jacob Kvistgaard – Licens Cykling
Jacob Kvistgaard

Løbsrapport Vrads (5/5-19), Skive (11/5-19), Youth Tour (17/5-19), Vejle (25/5-19) & Horsens (26/5-19) – Jacob Kvistgaard

 

 

Jacob har været til rigtig mange licensløb siden 3 Dage i Nord, og Jacob har selv skrevet om en del af dem. Her kommer i første omgang fra Jacobs løb i maj måned. Første løb var i Vrads, hvor Jacob har skrevet dette:

 

Vrads

i dag skal jeg skrive om Vrads. Der var bakker & bakker og bakker.

 

Jeg har prøvet ruten om fredagen sammen med Johansens og Casper og Ida og den er mega god til mig. Efter træningen fik vi mad, som min mor havde lavet. Det haglede mens vi spiste, så vi gemte os bag i bilerne.    

Endelig blev det søndag. Der er varmt da vi skal starte. Der er en fra Roskilde til start, så jeg lidt spændt på hvor stærk han var. Starten går, og jeg stikker og får Oskar på hjul. Jeg rykker igen og får hul og køre alene hjem. Det var en god rute, og nedkørslerne var ikke så svære. Jeg synes, at det skal blive ved med at blive arrangeret løb i Vrads.

 

 

Skive

Næste løb for Jacob var i Skive. Ruten var flad, og der var en del vind, hvilket gjorde løbet hårdt, og der blev meget udskilning.

Jacob rykker allerede på 1. omgang, og de kommer 4 mand afsted. Albert, Tobias, Mikkel & Jacob. De får gang i et godt rulleskift og øger til de øvrige ryttere. På 2. omgang rykker Jacob igen, og han får Tobias med sig. I sidevinden holder Jacob et højt tempo, hvilket gør at Tobias også ryger af, og herfra kører Jacob solo til mål og tager endnu en sejr.

 

Youth Tour

I år skulle Jacob for første gang køre etapeløbet Youth Tour på Sjælland. Vi havde lejet et lille hus langt ude på landet, hvor hele familien var samlet. Vi havde hørt gode ting om løbet, og så passede det godt til Jacob, da der ikke var så mange deltagere, som f.eks. til Tour de Himmelfart. Desuden skulle der være en del bakker på alle ruter. Altså lige noget for Jacob. Jacob mente dog efterfølgende ikke at bakkerne var helt så lange som han havde håbet, men det bliver nok ikke meget bedre i lille Danmark.

Løbet startede med en prolog som, hvor Jacob bliver nr. 3 efter Asger og Noah, begge fra Ordrup. Korte enkeltstarter har aldrig været Jacobs livret, så en ganske god start.

 

1.etape sluttede med en lille stigning op mod mål. Der var bakkespurt efter 1. omgang, og her blev Jacob nr. 3, igen efter Asger og Noah. De 3 fik et lille hul, men blev hentet igen. Herefter skete der ikke så meget før opløbet, hvor Jacob får kæmpet sig godt frem, og ender med at få Asgers hjul i spurten. Jacob bliver således nr. 2 på etapen, og lå på en 3. plads samlet.

 

2 etape var en enkeltstart, hvor Jacob igen bliver 2’er. Men denne gang efter Noah, som overtager førertrøjen fra Asger. Det er tæt i top 3, og Jacob ligger inden for få sekunder af dem begge.

 

På 3. etape er feltet samlet, da der efter en nedkørsel skal drejes skarpt til venstre. Der er nogle der kører for stærkt, og der bliver bremset voldsomt. Jacob kører ind i Mikkel’s bagskifter, og styrter. Jacobs gode ven Casper fra Silkeborg er også styrtet. Der går små 2 minutter, før de får hjælp til at få cyklerne klar til at køre igen, og Jacob vælger at smide klassementet i skraldespanden, og kører i stedet resten af ruten sammen med Casper. Casper havde allerede punkteret på 2 af de tidligere etaper, så Jacob synes at det var rigtig synd for ham, at han igen havde uheld. Så de 2 drenge hyggede sig på ruten, og kørte en sjov forældrespurt da de kom i mål. En spurt som Casper vandt. Noah og Asger styrtede i øvrigt i spurten. Asger udgik, men Noah nåede akkurat at komme i mål på hvad der blev til en løbecykel i tids nok til at beholde førertrøjen.

4. og sidste etape var også den med flest højdemeter på, og der var en lille stejl stigning op mod mål. Jacob håbede at slutte af med en etapesejr, da han jo ikke var en trussel i klassementet kunne det være, at Noah ikke ville køre efter ham hvis han rykkede. Men Noah kommer Jacob i forvejen, og rykker. Jacob kommer med og de to kører rulleskift. Jacob vinder den indlagte bjergspurt, men det er ikke nok til at få trøjen, da Noah bliver 2’er. På en lille bakke falder Jacob af Noahs hjul og ligger længe alene på mellemhånd. Jacob lader sig opsluge af forfølgergruppen, men den går helt i stå, og de kommer aldrig i nærheden af Noah. I spurten bliver 2’er og altså 3’er på etapen.

Jacob var lidt ærgerlig over sit styrt, da han ellers mente at han ville være blevet en stensikker nr. 2, men sådan er cykelløb. Nogle gange har man uheld, og nogle gange rykker man selv frem pga. andres uheld. Der var alligevel stort smil på podiet – som altid.

 

De sidste 2 løb, har Jacob selv skrevet om:

 

Vejle

Hej og i dag skal jeg køre i Vejle. Der er en stærk rytter som hedder Mikkel Skovbo som kommer for Ringsted. Der et sving lige før mål men det er ikke mig der er kaptajn det er min holdkammerat Casper som er stærk i en spurt. Men mon han kommer med hjem? men jeg siger at jeg vil prøve at lave et tog

for ham. Vi er i gang jeg prøver at lave lidt udskilning på side vinden, men det går ikke. Der kommer ikke nogen væk. Vi kommer sammen til mål men vi bliver enige om at jeg skal køre for mig selv. Vi kommer en gruppe på 6 mand som kommer til den sidste km. Jeg er i en by med 5 sving. Så vi sprinter for at komme først ind i svinget før det sidste og jeg kommer først ind i det og jeg vinder.    

 

 

Horsens

i dag skal jeg køre i Horsens Der kommer rigtig mange stærke og en som jeg ikke ved om er så godt kørende for han har brækket kravebenet som er en af min bedste ven Oskar.

Men der ham som er den bedste han er syg så er det mig og to andre der kommer væk. Så da vi er færdige med bakken rykker jeg igen og får hul og holder hele vejen hjem.

 

 

Ja, altså endnu et par sejre til Jacob, som nu endelig ser ud til så småt at have knækket koden med at holde sig fremme i spurterne. Det ville der helt sikkert blive brug for i Tour de Himmelfart og Pinse Cuppen, hvor der kom mange ryttere. Men mere om disse løb senere.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply