Jacob Kvistgaard

Opfølgning på sæsonen 2017 – Jacob Kvistgaard

Så er det også tid til et tilbageblik på Jacobs sæson 2017. En sæson der har været præget af rigtig mange sejre og opture. Det var reelt kun til DM, at Jacob var skuffet over resultatet. I alle andre løb, er der kun én dansker, der har slået ham, nemlig Asger.

Point statistikken viser også at Jacob har lavet flotte resultater og scoret mange points:

 

Jacob Startede med at vinde i sæson åbningen i Rødekro. Herefter blev det til en 2. plads i alle 3 dage i Nord, hvor Asger vandt.

Herefter fulgte 5 sejre, bl.a et jysk-fynsk mesterskab, før det var tid til etapeløbet Tour de Himmelfart. Her var der udover Asger et par stærke hollændere, der holdte Jacob ude af podiet med en sammenlagt 4. plads, og med en 3. plads på sidste etape som bedste resultat.

Herefter var der igen 5 sejre i træk, heriblandt de 3 sejre, der sikrede ham gule førertrøjer og den samlede pinsecup. Men også en sejr til Hold DM, og en danmarksmestertrøje, hvilket betød rigtig meget for Jacob.

Jacob fik igen modstand fra Asger i Middelfart og Fredericia. I Middelfart lykkedes det for første gang, at holde hjem til en spurt mod Asger, og Jacob var her ikke mere end ca. en cykellængde fra sejren.

Herefter fulgte Randers Bike Week, hvor Jacob fik sæsonens vel nok største triumf med en samlet sejr. Desværre fordi Asger fik en punktering, men en sejr er en sejr.

 

Det blev til yderligere 3 sejre, før den stod på DM. Igen lykkedes det Jacob at blive syg i ugen op til DM, og med tekniske problemer på enkeltstarten, og halvdårlige ben begge dage, blev det ikke til en medalje, men i stedet en 4. og en 5. plads.

Jacob var meget skuffet over DM, og det krævede lige lidt ekstra at få ham overtalt til at rykke op i U13, for han havde helt glemt hvor suveræn han havde været i Jylland i U11. Her ses alle resultaterne fra U11:

 

Men det var rigtig godt for Jacob at komme op i U13 og få lidt mere modstand. For i alle de sejre han havde fået i U11, var han kørt alene hjem, og som han selv sagde ”det er faktisk lidt kedeligt at køre cykelløb, for der er ikke nogen der siger noget, når det kun er mig der kører alene”.

I U13 fik han straks at mærke, at her var der ikke tid til at være uopmærksom, for så bliver man sat, hvilket han blev til hans første U13 løb på hjemmebanen i Give.

Men allerede ved næste løb i Brædstrup kom han med feltet hjem. Points blev det dog ikke til, da Jacob ikke har en særlig god spurt, og slet ikke målt op imod de store U13 drenge.

Dagen efter i Horsens var Jacob i hopla, og ruten passede ham perfekt med nogle gode stigninger, så han kom med i udbruddet på 6 mand, og fik sine første points med en 6. plads. Nej, hvor var han stolt, og han var ekstremt stolt af den lille pokal, der blegnede i forhold til alle de store pokaler han havde vundet.

I Odder og Esbjerg var Jacob også godt kørende, men begge gange blev han med vilje skubbet i grøften af en af hans konkurrenter. Dette tog meget hårdt på Jacob, og pludselig var det ikke så sjovt at cykle mere. I årets sidste løb udgik han for første gang, da han ikke kunne følge med pga. sygdom. Her er hans resultater i U13:

 

En lidt træls afslutning på licensløbene, men heldigvis var der efterfølgende Gran Fondo Munkebjerg med farmand, og de to løb i klubben: Kiddesvej og Pokalløbet. Så sæsonen blev sluttet af med nogle gode oplevelser.

Som forældre har det været fantastisk at se Jacob få en masse nye venner blandt hans konkurrenter fra de andre klubber. De hygger sig både før og efter løbene, og Jacob har i 99% af tiden et stort smil på, når han er til cykelløb.

Jacob har netop rundet 5.500 km på cyklen i 2017, og hvis det står til ham skal han køre endnu flere til næste år. Pt. træner han 3 gange om ugen på hometrainer og en gang om ugen går han til spinning, så formen bliver holdt ved lige, og når vi nærmer os sæsonstart vil den nok få et nyk opad.

Jeg har spurgt Jacob hvad hans mål er for næste sæson, og det var han ikke meget for at svare på. Dog kom han efter et stykke tid frem til, at en podieplads var hans store mål. Han resonerede sig frem til, at hvis alle 2. års U13’erne ikke havde været der, ville han allerede i Horsens have fået en 3. plads. Her var der nemlig kun 2 1. års U13’ere der slog ham.

Om Jacob når sit mål, må vi se til næste år, men mon ikke der skulle være en god chance, hvis ikke før, så når de bedste U13’ere bliver rykket op efter DM.

Jacob glæder sig i hvert fald, og efter hans mening er der alt for langt tid til sæsonen starter.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply