Robert Kvistgaard

Sommer update – Robert Kvistgaard (nu uden halskrave)

Siden sidste update, er det generelt gået rigtig godt. Jeg fik min halskrave af for 11 dage siden, og allerede samme dag, hvor jeg fik kraven af var jeg ude at cykle på landevejen. Det gik godt, og selvom jeg de første dage ikke har kunnet dreje hovedet så meget, så har det været OK til at køre udenfor. Jeg har bare skulle holde ind til siden for at kigge bagud et par gange, når jeg har skullet dreje til venstre. Men ved hjælp af en masse udstrækningsøvelser, er det faktisk gået fremad dag for dag, og i dag er jeg tæt på at kunne kigge lige så meget til siden som tidligere. Jeg mangler nok lige de sidste 10, men de kommer også lige så stille.

Noget af det der har været hårdest, har været, at holde hovedet i en position, hvor jeg kigger fremad. På hometraineren, har jeg for det meste bare kigget ned på min Garmin, og samtidig har halskraven hjulpet til med at holde hovedet. Nu skal jeg til at lave dette lille knæk i nakken, og selv holde hovedet. Det har gjort, at jeg har været meget øm i nakken, når jeg har været ude på lidt længere ture.

Jeg startede ud med 45 min, men allerede dagen efter kørte jeg 2 timer, og i sidste weekend var jeg oppe på over 3,5 time på landevejen. Det var så også lige på grænsen, kunne jeg mærke efterfølgende.

Udover at gå lidt forsigtigt frem mht. nakken, så er den vel nok største stopklods for bare at træne en masse, at jeg får lidt smerter i mine knæ, hvis jeg går for hurtigt frem. Det er de samme velkendte smerter, som altid kommer, hvis jeg øger belastningen for hurtigt. En god lille reminder, om at tage det lidt med ro et par dage. Det er ikke noget jeg er nervøs for, men blot noget der gør, at jeg ikke kan øge belastningen alt for hurtigt.

Men jeg er efterhånden også ved at være oppe på en mængde, der gør, at jeg burde kunne nå at komme i form til efterårets første licensløb midt i august.

I juni fik jeg kørt 39 timer og 2553 TSS på hometraineren. Jeg er ret sikker på at jeg aldrig har kørt så mange timer på en hometrainer på en enkelt måned. Det var med en masse intervaller på. Alt fra 30 sek til 15 min intervaller, og jeg kunne se på mine test, at formen lige så stille og roligt blev bedre, efter en periode på 2 mdr. hvor den bare havde styrtdykket.

Her i juli, hvor jeg endelig er kommet ud på landevejen, har jeg øget mængden yderligere, og det er foreløbigt blevet til 21,5 timer og 1355 TSS på de første 13 dage.

 

Opfølgning på mål

Jeg havde 4 mål, jeg gerne ville opnå pr. 1. juli:

 

Jeg ville gerne køre 320 watt på 5 minutter test på hometrainer. Det lykkedes næsten d. 20. juni, hvor jeg kørte 317 watt på hometraineren. D. 3. juli kørte jeg testen på landevejen, og her kørte jeg 331 watt, så jeg vil sige at målet er nogenlunde opnået.

På 20 min test, havde jeg et mål om at komme op på 260 watt på hometrainer. Det blev lige akkurat nået, da jeg d. 30. juni kørte 263 watt på hometrainer. Herudover har jeg netop i dag kørt testen på landevejen, og her kørte jeg 293 watt, så også her kører det efter planen. Det giver en FTP på 278 watt eller 3,77 watt/kg, hvilket er ca. 3% mindre end da jeg blev kørt ned d. 4. april.

 

Næste mål var, at jeg gerne ville have vægten ned på 76 kg. Her er det så slet ikke gået som jeg havde håbet. Min vægt sagde ca. 79 kg d. 1. juli, så her er virkelig noget at arbejde med. Det er dog gået en smule fremad siden, og vægten siger i dag 77,7 kg. Det bliver en hård kamp, hvis jeg skal nå de 74 kg, som jeg gerne vil være på når jeg skal til at køre løb igen.

Sidste mål var at opnå en CTL (en slags gennemsnit for træningsmængde målt i TSS over de sidste 3 mdr.), og her var målet 65. D. 1. juli lå jeg på 69, så dette mål er også blevet opnået. Min CTL er i dag på 78, så jeg er allerede tæt på mit for 1. august på 80.

 

Så alt i alt kører det efter planen. Ja, altså lige bortset fra vægten, men jeg undskylder mig lidt med at det har været svært, når jeg i en lang periode, har brugt rigtig meget tid på at sidde stille og hvile nakken. Så er der altså ikke plads til at synde særlig meget, uden at man får proppet flere kalorier i munden, end der ryger ud i den anden ende. Men jeg synes at det tyder på at jeg så småt er ved at få gjort lidt ved det, om end de 74 kg nok vil kræve en stålvilje, men lad os se om ikke jeg kan komme dernedad. Og ellers må jeg jo bare træde lidt flere watt.

 

Glæden ved at cykle

Tidligere har jeg altid trænet meget alene, og jeg har aldrig haft problemer med at motivere mig til at køre en tur alene, lige gyldigt om det er på hometrainer eller på landevejen. Det har også kommet mig til gode under min genoptræningsperiode, hvor jeg næsten dagligt har sat mig op på min hometrainer i et mega varmt lokale, med et stort vindue ud til haven, hvor jeg har kunnet se det fantastiske sommervejr vi har haft i Danmark, og som jeg altså ikke har kunnet nyde så meget. Jeg har knoklet med intervallerne og kæmpet med væsketab, for på hometraineren har jeg mistet ca. 2 kg væske pr. time, og da kroppen knapt nok kan optage det halve, har jeg nogle gange kunnet mærke hvordan power’en lige pludselig forsvinder på de lange ture. Længste tur på hometraineren var på 3 timer.

Men selvom jeg har glædet mig over at jeg i det hele taget har været i stand til at cykle, så har jeg virkelig savnet det, at komme ud på landevejen og køre med andre. Først og fremmest sammen med Jacob, men også sammen med de andre licensryttere i Give Cykelklub.

Så det har været rigtig dejligt at få kørt et par ture med Jacob, og også at komme til fællestræningen.

 

Det der driver mig ved cyklingen, er først og fremmest tilfredsstillende ved at se fremgang, at sætte nogle mål, og opnå dem. Lige nu bruger jeg meget tid på at forestille mig hvor jeg vil være rent formmæssigt når jeg efter planen kører mit næste licensløb d. 19. august. Jeg bruger meget tid på at lege med tallene i TrainingPeaks, fastlægge de TSS jeg forventer at køre, for at jeg skal nå mine mål. Jeg kigger på de tests jeg får lavet, ser på udviklingen, og hvor meget jeg kan forvente at forbedre mig yderligere. Lige nu er det rigtig sjovt, da jeg har tiden til at få trænet rigtig meget, og mindst lige så vigtigt. Jeg har tiden til at kunne restituere godt.

 

Fremtiden

Planen er at få trænet en masse frem til d. 2. august, hvor Jacob og Jeg skal køre Kongeetapen på 165 km. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg elsker virkelig at køre løb sammen med Jacob, og jeg ved at jeg nok kun har et enkelt eller to år, hvor jeg vil kunne følge med ham i disse motionsløb, så det er med at nyde det så længe, jeg kan følge med.

I ugen inden holder vi en uges ferie i Århus, hvor der også er Randers Bikeweek torsdag-søndag. Jacob skal køre i Randers, og jeg tager med i bil og cykler så retur (med en god omvej) til Århus efter løbene, så jeg også får lidt træning disse dage. Jacob og jeg cykler og til Århus når vi skal derop om mandagen, og måske også hjem om søndagen, afhængig af hvordan Jacobs ben har det.

Herefter er der 3 uger til næste licensløb d. 19. august i Århus. Derfor har jeg opstøvet et par motionsløb ved Agerskov, Randers og Blåvandshuk, der ligger i weekenden d. 11. og 12. august. Jeg satser på at Jacob og jeg skal køre mindst 1 af disse løb sammen. Desuden er der også løb i Århus (Det Østjyske Bakkeløb) onsdag d. 15. august, som også kunne være en mulighed.

Jeg føler mig i hvert fald mentalt klar til at komme ud og køre race igen, og formen er også så småt ved at være der, så alt i alt tror jeg på, at jeg nok skal være med til at kæmpe om points i nogle af sæsonens sidste licensløb.

 

Give Cykelklubs elite satsning

Jeg har tidligere fortalt lidt om at vi i Give Cykelklub har fået et elite hold, hvor jeg er tilknyttet, hovedsageligt til at lægge træningsprogrammer.

Give Cykelklub har for nylig fået opdateret hjemmesiden www.givecykelklub.dk, og herudover har man fået en facebookside til nyheder mm. Jeg vil opfordre jer, der kunne have interesse i at følge vores ryttere til at følge/synes om denne facebook side: www.facebook.com/givecykelklub.

 

Vi har endnu ikke fået skrevet om vores rytteres præstationer i foråret, men jeg satser på, at der snart kommer noget omkring dette.

I første omgang kan I jo gå ind på Give CK’s hjemmeside, og læse rytterprofilerne her:

 

Anders Bruun: www.givecykelklub.dk/?page_id=1304

Christian Guttesen: www.givecykelklub.dk/?page_id=1305

Heino Skovbjerg: www.givecykelklub.dk/?page_id=1301

Kristian Danielsen: www.givecykelklub.dk/?page_id=1302

Mads Mondrup: www.givecykelklub.dk/?page_id=1307

Thomas Gjødsbøl: www.givecykelklub.dk/?page_id=1307

 

En blanding af 4 unge talenter og 2 lidt ældre ryttere, der træner sammen, og har det godt med hinanden, hvilket også gør at de kører for hinanden og glæder sig, når deres holdkammerater opnår resultater. Indtil videre er det gået ret godt, og det er blevet til både sejre og podiepladser i B- og C-klassen.

Anders Bruun og Heino Skovbjerg har jeg i flere år lavet træningsprogrammer for. Og udover de 4 øvrige elite ryttere i Give Cykelklub, laver jeg pt. også træningsprogrammer for U19 rytteren Lasse Bøgh Rasmussen (Århus) , U17 rytteren Morten Nørtoft (Give). Allesammen virkelig stærke ryttere, der nok skal komme langt med deres cykling.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply