Jacob Kvistgaard

Vintertræning, træningslejr og indledningsløb – Jacob Kvistgaard

Efter sæsonen 2018 sluttede, havde Jacob stadig lyst til at cykle en masse, og det endte faktisk med at oktober blev den måned, hvor han fik cyklet næstflest km i 2018. Motivationen var også høj i november og december, hvor han også startede med at gå til teenfitness, samt 2 x spinning. En gang med Herning CK og en gang med Give CK. Herudover blev det til lidt hometrainer, lidt mtb, hovedsageligt til/fra skole, samt lidt på vinterraceren. Der blev også lavet en MTB bane med et par små hop ude i haven, der blev brugt flittigt.

 

I januar måned begyndte Jacob at spørge en del ind til hvornår sæsonen startede, og han synes godt nok der var langt tid til d. 31. marts, hvor sæsonen startede i Rødekro. Her gik lige en måneds tid, hvor hans motivation for første gang i lang tid dalede en anelse, og træningsmængden blev lige sat en smule ned. Han savnede løbene, alle cykelvennerne fra de andre klubber og ikke mindst konkurrencemomentet. Han var stadig motiveret for alle fællestræningerne, men det blev ikke til så meget træning alene.

Der gik dog ikke lang tid, før motivationen var tilbage på 100% og i februar og marts blev træningsmængden igen hævet.

En tur til VM i cykelcross i Bogense var også en stor oplevelse for Jacob, som også var så heldig at blive interviewet af Chris Anker Sørensen, og komme til efterfølgende pressemøde, hvor han fik navneskilte og autografer af Wout van Aert og Mathieu van der Poel.

 

Jacob fik også besøg af et par af hans klubkammerater og venner Simon og Hjalte til en fællestræning og hygge dag.

 

Jacob så også meget frem til træningslejren i Horsens i starten af marts, hvor der som noget nyt også var et indledningsløb for alle deltagerne den sidste dag.

Her følger Jacobs egen beskrivelse af træningslejren:

 

Jeg var til Horsens træningslejr.

Jeg kom derover og fik pakket ud, Lige ved siden af karl axel og U15.   

Der var orienteringsløb. Vi var 3 hold, hvor der var et Herning hold. Det var mig, Nicolaj Ankerstjerne, Victor Marinussen og Karl Axel. Der var også et pigehold og sidst et blandet hold, hvor at der var spørgsmål, hvor at vi vandt.           

Der fik man 2 poser slik og 2 colaer.       

Da vi skulle cykle første gang, var jeg spændt og jeg havde gode ben og hamrede derudaf. Lige pludselig hentede jeg en gammel DM mester, som sagde jeg kan ikke det var på grund af han var i vinden i 3 omg. Jeg hentede næsten alle u15. Da jeg kom i mål var jeg helt død. Så spurgte min gode vens far om jeg skulle køre en omg. Mere? Jeg sagde det kan jeg ikke.   

da vi kom tilbage fik vi rubrød          

Jeg tog det stille og roligt den 2. gang.

Jeg vil nemlig se hvordan runden er til indlednings løbet.

Men jeg var lige ved at vælte for der er sving hvor jeg kommer inden om, men det så han ikke og der kom et vind pust så jeg kom grøften.    

Sidste gang var der ikke vind.

Men lige pludselig kom en ven hen og sagde, “hvis du vinder, får du en giffel.”

og han fik chips, så sagde jeg ok og på sidste omgang rykkede jeg og kom alene i mål.

 

Jacob havde under løbet også overskud til at hjælpe et par af hans venner, der var blev sat af feltet, med at komme op igen. Ret fedt, når den slags sker, synes jeg.

 

Herefter var der træningslejr med klubben, hvilket Jacob også synes var ret fedt. De var på tur på bakkerne ved Vrads en af dagene, hvilket var guf for bjerggeden Jacob.

 

Klubben afholdte også et indledningsløb d. 30. marts for alle klubben ryttere. Det var en enkeltstart, og Jacob vandt i U13 klassen foran 4 holdkammerater.

 

Ja, og så er det også blevet til et par ture med far. Det vil han heldigvis stadigvæk, selvom han ikke var helt tilfreds, da hans far på en træningstur slog ham på Blue Hors stigningen, da Jacob havde lagt lidt for hårdt ud. Til gengæld er hele sæsonen nu reddet for faren :-).

 

Desværre valgte Rødekro, at undlade at lave løb for U11 og U13, så sæsonstarten blev lige udsat 14 dage for Jacob. Det var han bestemt ikke tilfreds med, og det måtte vi høre rigtig meget om herhjemme. Det var lidt svært at forstå, da U13 og U11 løbene jo er de vigtigste af alle løb 🙂

Så Jacob måtte vente til i lørdags med at få sæsondebut. Han var til gengæld også helt klar til at give den gas, men mere om det senere.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply