Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/licenscykling.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Løbsrapport Kolding, Hobro, Tønder og Sønderborg 2021 – Robert Kvistgaard – Licens Cykling
Robert Kvistgaard

Løbsrapport Kolding, Hobro, Tønder og Sønderborg 2021 – Robert Kvistgaard

 

Kolding 5. september

Dagen efter løbet i Fredericia, er der løb igen i Kolding.

Vi er 44 til start, og ruten er den velkendte, med en lang stigning på hovedvejen lige efter start, og så med en kort, noget stejlere bakke, der flader ud ca. 1 km før mål. Der er sidemedvind på den store vej i starten og sidemodvind ind mod mål. Omgangen er 15 km og skal køres 5 gange.

Udover mig selv, er både Brian og Sune til start fra Give CK. Begge med chancer for at vinde. Mine egne chancer er meget små, og hvis jeg bare kan komme med feltet hjem vil jeg være meget tilfreds.

Løbet starter og der er en enkelt rytter, der angriber på den store vej. Feltet bliver trukket godt ud, og jeg holder mig nogenlunde fremme. Jeg prøver generelt at spare på kræfterne. Ikke gå rigtig med i rykkene, men lade mig falde lidt tilbage, for så at køre mig frem hvor det er nemt.

 

Jeg kan hurtigt mærke at benene er lidt ømme efter i går.

Jeg kommer OK med op ad målbakken, men så går det for alvor løs i sidemedvinden på den store vej. Bakken er nok ca. 2 km og stiger med 2-3%. I sidemedvind er den virkelig hård, og de første ryttere er begyndt at falde af. Jeg falder langsomt længere og længere bagud, men får lige akkurat røven med op over.

Jeg har ikke rigtig noget overblik over hvad der sker oppe foran. Hvem der stikker osv. Jeg koncentrerer mig bare om at sidde med.

På målbakken har jeg det virkelig svært, og da der også bliver holdt et godt tempo bagefter i sidemodvinden, er jeg tæt på at falde af. Jeg kommer dog lige akkurat med, og får mig kørt frem, da vi rammer hovedvejen for 3. gang. Igen er jeg ved at falde. Vi sidder de samme 3-4 ryttere som sidst, og slås om at få en smule læ nede på dødens vifte. Mine ben er virkelig færdige, og jeg er tæt på at give op et par gange, men med det absolut sidste jeg har, får jeg lige akkurat kontakt, da vi drejer til højre, væk fra hovedvejen. Men der bliver fortsat kørt stærkt, og feltet er trukket helt ud. Jeg forsøger at køre mig nogle pladser frem, men ender hurtigt nede bagerst igen.

Ind mod mål må jeg slippe, og se feltet køre langsomt væk.

Efter lidt tid kommer min holdkammerat Kim ned til mig. Kim kører Master B og var også blevet sat. Han giver mig læ og faktisk kommer jeg op til feltet igen af et par gange, men jeg er helt færdig og ind mod mål vælger jeg at stoppe. Jeg kunne simpelthen ikke overskue 2 omgange mere. Lidt dumt, da det jo er god træning, og det er også sjældent at jeg udgår – specielt om søndagen. Men i dag var altså en af de dage.

I den anden ende af feltet lykkedes det i øvrigt Sune at køre væk og komme hjem sammen med en fra Hedensted, som slår ham i spurten.

 

 

Hobro 19. september

Efter løbet i Kolding har jeg en ret stressende periode, hvor jeg for første gang i rigtig mange år faktisk mister lysten til at træne. Jeg beslutter faktisk, at sæsonen er slut for mit vedkommende. Så ugen efter er jeg kun med som far til løbene i Esbjerg / Vejen.

Jeg får dog lysten tilbage i løbet af en uges tid, og beslutter at springe over Odder, for så at køre Hobro dagen efter.

Det er en ny rute, med en lille stigning op mod mål. Herudover er den rimelig flad. Den er 14,4 km og vi skal køre 5 omgange. Der er 32 deltagere, og altså points til 11. Jeg har ikke de store forventninger. Jeg vil tage hver omgang jeg kan sidde med som en sejr.

Igen er Brian og Sune med, og der går heller ikke lang tid, før Brian kører solo. Han bliver dog hentet igen, og vi kommer rimelig samlet op ad målbakken første gang. Jeg føler, at jeg stadig har et lille overskud, hvilket er meget positivt.

Jeg sidder OK med fremme, og har stadig OK ben. Der bliver heller ikke kørt så stærkt, hvilket passer mig rigtig fint.

Ud på 3. omgang får Jeg en kort snak med Brian, og han siger, at han er klar til at gå i udbrud igen. Jeg siger, at jeg godt vil hjælpe ham med at komme afsted.

Kort herefter kører 2 mand væk ud på anden omgang. De får et lille forspring. Jeg spørger Brian om det er nu. Han nikker, og jeg rykker væk med Brian på hjul. Der kommer 2 andre med på hjul, så vi er 4 mand. Jeg har de 2 mand forude i kikkerten, og skal bare op til dem, og aflevere Brian. Det tager ca. 30-40 sek., hvor jeg kører all-out. Jeg slår ud, og de 5 ryttere kører hurtigt væk. Jeg har ingen chance for at komme med på hjul, så jeg venter bare på feltet, og må også lige stramme ballerne sammen for at komme med over nogle små bakker.

Som så mange gange før er det Lars Knudsen fra Herning CK, der forsøger at lukke ned. Han sidder bare forrest i feltet og kører hårdt tempo. Det er dog tydeligt, at han er lidt presset med hele 5 mand udefra, og jeg begynder at tro på, at de kan holde hjem.

Men Lars vil det anderledes, og langsomt får han hentet dem ind. Kort efter kan jeg dog se, at han har det hårdt og sidder nede bagi og hænger. Han er trods alt kun et menneske 😊.

Efter lidt tid rammer han dog fronten igen og jeg sætter mig på hjul af ham. På en nedkørslen, laver jeg langsomt hul til Lars, og han kører alene væk. Jeg tror ikke han selv er klar over det, for han holder bare farten. Jeg håber at Sune eller Brian vil køre op til ham, så de kan komme væk sammen med Lars, for så er chancen nok større for at holde hjem.

Lars er stadig ikke længere væk, end at jeg selv vil kunne lukke ham ned hvis det skulle blive nødvendigt.

Heldigvis går der ikke længe inden Brian rykker. Han får et par mand med, og de kommer op til Lars. De har et lille forspring og bagved er der flere små grupper. Jeg kommer selv OK med.

Ind på målbakken kører Sune også væk og kommer op til frontgruppen sammen med et par andre. De er nu 7 mand i front. Jeg kommer med op over bakken og straks herefter går det helt i stå. Jeg bakker selv af, og der er også en del Hedensted ryttere som bakker af.

Feltet går helt i stå, og de få gange, der er nogen der prøver noget lukker jeg selv eller en af Hedensted rytterne det ned.

Dvs. at vi skal ind og spurte om 8. pladsen op ad målbakken. Den er ca. 500 meter lang med 6-7%. Jeg havde foretrukket en flad spurt, men jeg giver det en chance, og får kørt mig frem i 5-6 position da vi rammer bakken.

Det går OK de første 200-300 meter men så bliver der åbnet op, og jeg dør lidt. Jeg kommer på Hjul af Michael Skov, og bliver i hans hjul helt til mål. Jeg bliver 8 i spurten og nr. 15 samlet. 4 pladser fra points.

Ikke så dumt igen, når man tænker på, at der stadig er 5 uger til 3 Dage i Nord.

 

 

Tønder 25. september

Jeg havde glædet mig rigtig meget til Tønder løbet, og med en stigende formkurve var der grund til at tro på points i dag. Vinden er ikke hård, og selvom der er lidt sidevind på diget, er det kun en svag vind.

Det er den velkendte flade rute med brostenene 2-3 km før mål.

Der er en del sjællændere, svenskere og tyskere til start i det 49 mand store felt.

Vi skal som sædvanlig køre 3 omgange, og selvom vi starter ud i modvind efter ca. 1 km, så bliver der bare kørt stærkt fra start, og feltet bliver strukket helt ud. Jeg havde ikke forventet sådan en start, og jeg bliver desværre fanget lidt nede bagved. Jeg får kørt mig frem, og kommer hurtigt op i 15-20. position. Foran er der en lille gruppe, der er ved at køre væk, og det ser ikke lige ud til, at der er nogen der kan/vil lukke, så jeg tager en hurtig beslutning og lukker selv. Jeg kigger bagud, og vi er nu 10-12 mand med et lille hul. Desværre kommer der langsomt ryttere op bagfra.

Foran kan vi se Master B feltet, der er startet 1 min før os. Der kommer stadig folk op bagfra, men en del er faldet af. 10-15 ryttere vil jeg vurdere.

Farten er stadig høj, og så kommer vi op til Master B feltet. Vi kører forbi dem, men kommer til at ligge og køre sammen med dem i ret lang tid.

Jeg kommer fint igennem på brostenene. Feltet er stadig samlet, og der bliver ikke kørt voldsomt stærkt. Først ude på diget på 2. omgang lader vi endelig Master B køre væk fra os. Heldigvis er der bred enighed om at give dem et kæmpe forspring, før vi langsomt begynder at køre igen.

Der sker ikke det helt store. Der er flere små angreb, men ikke noget der holder længe ad gangen. Igen kommer jeg fint ind på brostenene i Top-8 og har ingen problemer med at sidde med. Det er hårdt, men der er stadig power i benene efter brostenene til at lukke evt. små huller.

I starten af 3. omgang er der 5-6 mand, som kører væk. Jeg sidder selv i 2. position og jeg kører væk sammen med en anden rytter. Vi får lige akkurat lukket, men forspringet er ikke stort, og kort tid efter er vi samlet igen. Vi er lige godt 30 mand i feltet, og med points til top-14, kunne det godt blive dagen i dag.

Igen kommer jeg fint over brostenene. Der bliver kørt stærkt, men ikke vildt stærkt, og der bliver også hurtigt samling ind mod mål, hvor farten går langt ned.

Jeg bliver lukket lidt inde, men får kørt mig lidt frem ind mod rundkørslen der leder ind på opløbsstrækningen.

Farten øges, og øges men spurten er ikke gået ind for alvor, da der mangler 300-400 meter. Jeg finder et godt hjul i venstre side, og er på vej frem, da vi bliver lukket og må stoppe med at træde. Op i fart igen, men igen bliver vi lukket, da feltet flytter sig mod venstre.

 

Det betyder, at jeg først kan køre min spurt med små 100 m til mål. Jeg får overhalet et par stykker, og kæmper med en enkelt rytter på målstregen, som jeg lige akkurat ikke får overhalet. Desuden mangler jeg lige 5-10 meter til at komme frem til en større klump af ryttere.

Jeg får tjekket resultatet, og desværre bliver det til en 15. plads. Første mand uden points. Jeg ærgrer mig over at være blevet bremset 2 gange i spurten, men sådan er det bare nogle gange. En top-10 havde helt klart være muligt i dag med en perfekt spurt.

 

 

Sønderborg 26. september

Dagen efter er jeg klar igen i Sønderborg. Jeg har ikke samme forhåbninger som i Tønder, men med lidt held kan jeg måske snuppe points.

Vi er 41 til start, og der er altså points til top 13. Vi skal køre 8 omgange på den lettere kuperede 8,6 km lange rute.

Ligesom i går er jeg ene mand fra Give CK.

Vi staret, og der kører lidt småudbrud afsted på 1. omgang. Dog ikke noget farligt. I 1. sving på 2. omgang, sidder jeg i 8. position, og ham bagved kan ikke holde hjul gennem svinget, og pludselig har vi et fint lille hul. Jeg prøver at få gjort opmærksom på dette, og vi begynder også at køre stærkt, men desværre ikke hurtigt nok, og vi bliver lukket igen.

Der er en lille stigning ude midt på ruten, hvor jeg plejer at sidde med røven i vandskorpen, men i dag kommer jeg faktisk rimelig nemt over. Jeg må kæmpe for at komme med over, men sidder stadig med et lille overskud til at lukke huller efter bakken hver gang.

Der er lidt flere udbrudsforsøg. Først 2 mand, så en mere, så en mere. Pludselig er de 4 mand foran, men så bliver der kørt stærkt og vi får lukket den ene. Men de 3 andre får langsomt større hul.

I det 1. sving på 4. omgang sidder jeg fint fremme i 8.-10. position, da er er styrt foran mig, og et par ryttere fortsætter lige ud på marken.

Jeg må bremse ned og undgår lige akkurat at køre op i rytteren foran mig. Jeg komemr hurtigt op til de forreste, og vi er nu 10-12 mand, som har fået et fint lille hul. Der bliver jagtet bagfra, og efter et par km bliver vi lukket ned igen.

 

De 3 foran er ude af syne.

Ca. 1000 meter før målstregen på 4. omgang falder kæden pludselig af på min cykel. Det tror jeg i hvert fald, får jeg kan træde helt uden modstand. Det viser sig dog at være body’en mit baghjul, der er gået i stykker, og der er ikke noget at gøre. Jeg må udgå. På dette tidspunkt er vi ca. 30 mand i feltet.

 

 

3 Dage i Nord mm.

Frem mod 3 dage i Nord, bliver formen langsomt bedre og bedre. Jeg er regner med at køre de to sidste løb. Det første løb er en enkeltstart, som jeg ikke vil køre. Men da Jacob brækker armen, aflyser vi vores overnatning, og jeg beslutter mig kun at køre det sidste løb i Aalborg, hvor jeg så vil komme med friske ben.

Men dagen før begynder jeg at kunne mærke, at jeg er ved at blive syg, og om morgenen er jeg helt nede med influenza, og får derfor ikke kørt flere løb i år.

 

Samlet set, har det været en sæson til glemmebogen. På nær et enkelt løb i Djurs, hvor alt klappede, føler jeg lidt, at jeg er blevet slået tilbage hver gang jeg har været ved at komme i form. Min form inden pinsen var rigtig god, men influenza og efterfølgende lungebetændelse gjorde bare, at jeg aldrig fik kørt løb med den gode form.

Hele efteråret var herefter en konstant jagt på at få formen op. Men pga. sygdom mm. følte jeg først at jeg var ved at være der til 3 Dage i Nord, der så igen blev spoleret af sygdom.

 

I november og i starten af december har jegegentlig fået trænet rimelig godt. Jeg har fået kørt en masse Zwift løb, og i starten af december var formen nok tæt på at være lige så god, som den var til 3 Dage i Nord. Men så blev jeg ramt af sygdom pga. af corona vaccine, og da jeg var ved at komme mig blev jeg ramt af influenza igen og var syg henover julen.

Nu er jeg så ved at bygge formen op igen, igen.

Jeg håber at 2022 bliver lidt bedre for mig hvad angår sygdom, så jeg kan komme ud og køre nogle sjove cykelløb til foråret.

Det positive er, at jeg pt. i modsætning til tidligere år pt. følger min plan for min vægt, og jeg vejer således 3 kg mindre, end jeg plejer at gøre ved årsskiftet.

Undgår jeg sygdom, uheld mm. så burde formen om 2-3 mdr. være god nok til at være med i toppen af Master C, og måske med en oprykning til Master B som et mål.

Det er i hvert fald håbet lige nu. Men meget kan ske de næste 2-3 mdr.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply