Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/licenscykling.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Løbsrapport Randers Bike Week, DM Sydkysten, JFM Herning & Esbjerg/Vejen, Tønder, Sønderborg, Middelfart og Horsens – Jacob Kvistgaard – Licens Cykling
Jacob Kvistgaard

Løbsrapport Randers Bike Week, DM Sydkysten, JFM Herning & Esbjerg/Vejen, Tønder, Sønderborg, Middelfart og Horsens – Jacob Kvistgaard

 

2020 har på mange måder været et mærkeligt år. Også for Jacob som har haft meget fjernundervisning i skolen. Cykelløb har der ikke været mange af, men der kom dog lidt gang i den til slut. Jacob mistede dog aldrig motivation, da han også elsker at træne. Jacob har skrevet lidt omkring Corona-pausen her:

 

Nu hvor jeg er er hjemme og laver hjemmeskole skulle man tro, at man vil miste motivationen. Så der handler det om at tænke på du gode ting, så nu er jeg begyndt at træne med min far og det er også god træning. Og sjovt så jeg har ikke mistet motivationen, det er kun blevet bedre og jeg kan også mærke at jeg i god form, så jeg tænker på at den bare skal holdes. Men man kan også spørge om jeg ikke mangler at træne med klubben, men nu er jeg begyndt at cykle med Rasmus og derfor køre jeg med en, jeg har det sjovt med. Når vi køre,r så laver vi løb simulation på Give licens ruten. Derfor bliver det til et par tur over 100 km og et bagerstop. I påsken fik jeg også cyklet til Fyn 150 km. En god og lang ture med min far. Så nu glæder jeg mig til komme ud og køre løb med vennerne. Det har også været en hård tid med vandskade og i lille lejlighed Det er lidt hårdt, så må jeg ud og træne, så derfor bliver du til mange kilometer.

 

Første løb efter sommerferien er etapeløbet Randers Bike Week, som Jacob har vundet 2 gange tidligere. Der er 50 ryttere med i U15. I år handlede det dog ikke om at vinde, men om at have det sjovt (hvilket det jo altid gør), og så om at øve det at sidde i et felt af store drenge, som lige giver lidt mindre plads til 1. års rytterne. Jacob har selv skrevet løbsrapporter for de fire etaper:

 

 

Randers Bike Week 6.-9. august 2020

1.Etape

 

1.Første etape i Randers Bike Week er en tonser enkeltstart, så det er ikke lige min cocktail. 

Da jeg skal starte er jeg lidt nervøs for det er så lang tid siden at jeg har kørt cykelløb. Da jeg så starter køre jeg ikke særlig hurtig og bliver indhentet lige før mål men sådan kan cykling jo også være. 

Det bliver en 29. plads

 

 

2.Etape

 

2.Etape er en del bedre til mig da vi skal over en meget hård bakke hver omgang. Da jeg skal stille til start er jeg meget langt fremme og da vi kommer op første gang er der ikke så meget fart på som jeg havde troet. Da vi så kom en eller to omgange længere frem bliver der kørt meget stærkt, hvor jeg kan mærke at jeg har meget gode ben. Da vi så kommer til sidste omgang overvejer jeg om jeg skal rykke, men da jeg tænker at kan jeg blive sat af, rykker min gode ven Otto og jeg tænker, at når vi henter ham, ryger han af og ganske rigtigt, da Theodor flyver forbi så kom Otto ikke med og kommer lidt efter som nr. 20.

 

 

3.Etape 

 

På 3. etape er der ikke så mange bakker på, men der er et par stykker i starten og en ca. 2 til 3 kilometerfør mål. Da vi kører, kommer jeg til at sidde for langt nede og da vi rammer en bakke skal jeg lukke et stort hud selv, men det gør jeg. 2 kilometer senere kommer vi til en stor hovedvej som går let ned af. Igen kommer jeg på bagkant og skal lukke 2 meter. Det bliver til 3 4 5 6. Så går den i stå og jeg kommer op igen. Da vi så kommer til sidste omgang sidder jeg med, men da vi rammer bakken til sidst kommer mig og Nicolai Frømling med op. Da vi skal til at spurte om det tænker jeg at jeg vil prøve men det er fuldstændig umuligt at spurte, når man vejer 40 kilo.Jeg bliver nr. 19.

 

 

4.etape 

 

4.etape er en god rute til mig, da der er mange bakker på. Da vi kører, kommer der et skarpt højresving og så en hård bakke. Da vi rammer den første gang, kan jeg godt mærke, at hvis jeg skal gøre en forskel, skal det være på sidste omgang. Da vi så kommer der, er der en der smider sin drikkedunk lige midt i feltet og det er jo dømt til af går galt. Så det gør det jo og der er en der brager ind i flasken og styrter. jeg kører videre, men kan godt mærke at jeg har for svært ved at køre mig frem i feltet. Da vi kommer frem til sidste omgang bliver der ikke kørt superhurtigt. Da vi er ved den sidste bakke, bliver der rykket og jeg kommer ikke med, og kommer ind lidt efter feltet som nr. 22.

 

 

Næste løb var danmarksmesterskaberne, der blev arrangeret af Sydkysten Cycling. Vi var ude og trille på ruten om fredagen, og det var tydeligt, at det var en ren tonser rute. Både TT og linjeløbsruten var flad som en pandekage. Til gengæld var der en del vind, specielt om lørdagen på TT ruten.

Der var et ret teknisk stykke med mange sving ind gennem byen, som ville kunne give noget udskilning i linjeløbet.

 

 

DM Enkeltstart 5. september 2020.

Der var 54 ryttere til start, på den meget vindblæste etape på 13,4 km. Der varsidevind/modvind hele vejen hjemad, så det var med at gemme lidt på vej ud i medvinden. Jacob begynder hurtigt at kunne se Victor Johannsen som er startet 1 min før Jacob, og på vej hjemad kommer han langsomt nærmere, og ca. 3 km før mål kører han forbi Victor. Tiden rækker til en placering som nr. 32, hele 3.45 min efter vinderen, Theodor Clemmensen, som så også er næsten to hoveder højere end Jacob.

 

DM Linjeløb 6. september 2021.

Der skal køres 5 omgange a 8,5 km. Vinden er ikke slem som dagen før, og der er lidt mere læ på dagens rute, så det vil nok være på det tekniske stykke lige efter start, at der vil ske noget. Jacob starter helt fremme, men falder tilbage, da der bliver givet gas lige fra start. Han bliver presset ud i rabatten et par gange, og ender nede i 3.-4. gruppe, da den allerede efter 1 km bliver splittet lidt op. Jacob kæmper i sin gruppe, og får også kørt sig en smule frem, da de rammer det tekniske stykke for 2. gang.

Pludselig knækker Jacobs saddel nedad, Og han må bruge lidt tid på at få den op igen, men det lykkedes ikke og det er derfor svært at fortsætte. Jacob prøver at køre videre, men da de rammer mål næste gang er det ikke muligt mere, og han må udgå.

Vi har i længere tid haft lidt problemer med den saddel/saddelpind, men ligegyldigt hvor meget man strammede den, så gik den løs ved hårde belastninger, så efter DM har vi skruet sadlen fast til saddelpinden, så det ikke sker mere.

 

 

JFM Herning TT 19. september 2020.

Efter at have måtte sidde over til løbet i Hobro pga. en forstuvet finger, er Jacob klar igen til de jysk-fynske mesterskaber.

Først stod den på 15 km enkeltstart, hvor de er 20 mand til start. Ruten er pandekageflad, og uden alt for meget vind. Igen ikke lige en rute for Jacob.

Jacob kommer dog godt fra start, og uden at køre 100%, kører han langsomt ind på Victor Marinussen, som er startet lige før Jacob, og lige efter vendepunktet bliver han indhentet. På dette tidspunkt er Oscar Vosgerau dog allerede kørt forbi Jacob. Det er umuligt for Jacob at holde afstanden til Oscar, men ind mod mål får Jacob dog også hentet Lau de Zee, og han føler at han har kørt en tæt ved perfekt enkeltstart.

Længe ser det også ud til at det kan blive til en top-7 der giver points, men da de sidste er i mål, ender det med en 8. plads, kun 3 sek. fra 7. pladsen.

 

 

JFM Vejen/Esbjerg 20 september 2020

Igen en flad rute uden vind. Men Jacob er opsat på at gøre en god figur, vi fik også lavet et væddemål om at han skulle sidde i top-5, når vi så ham køre forbi ved mål.

De 23 ryttere skal køre 3 omgange a 13,6 km.

Jacob fokuserer på at holde sig fremme, og komme med, når der bliver rykket, og det går også fint på 1. omgang, hvor der ikke sker så meget. Jacob sidder dog kun som nr. 6, da de kører ud på 2. omgang.

Men så sker der noget. Theodor Clemmensen rykker og han får Nicolai Koldby med på hjul. Frederik Dupont og Karl Aksel Tilly kører efter, og Jacob når lige akkurat ikke med dem. De 4 i front bliver samlet, og begynder straks at køre rundt. Jacob indser at dem ser de nok ikke igen.

Men Jacob skulle jo gerne vinde væddemålet, så ind mod mål sætter han sig frem og sørger for at komme først ind.

Herefter sker der da ikke så meget, før de skal ind og spurte om 5. pladsen. Jacob holder sig rimelige godt fremme og finder i spurten Oscar Vosgeraus hjul, som han næsten holder helt til stregen. Jacob bliver nr. 5 i spurten, meget tæt på 4 pladsen. Og dermed nr. 9 samlet. Med points til top-8 var han igen meget tæt på, hvilket ærgrede ham lidt.

 

 

Tønder 26. september 2020

Så er det brostenene ved Tønder der står på menuen.

3 totalt flade omgange a 10,5 km for de 39 tilmeldte ryttere.

 

Jacob holder sig rimelig godt fremme, da de rammer brostenene på 1. omgang, men kort efter er der en stor gruppe, der får et lille hul. Jacob når ikke med. Der er mange stærke i  1. gruppe på ca. 15 mand, og de kører rundt og holder farten højt, og normalt ville de bare forsvinde langsomt væk.

Men specielt Otto Jølving kører super stærkt i 2. gruppe, og tager nogle hårde føringer, der gør at 1. gruppe hele tiden kun er 15-20 sek. forude. Jacob tager også nogle gode føringer. De bliver ved med at tro på det, selvom den aldrig går i stå oppe foran og på 3. omgang lykkede det at få kontakt igen. Herefter bliver der gjort klar til massespurt, hvor Jacob kæmper om Frederik Duponts hjul. Han taber dog kampen, og falder tilbage, og slutter som nr. 20 ud af de 31 ryttere, som var tilbage i feltet.

 

 

 

 

Sønderborg 27. september 2020

I Sønderborg var der 36 tilmeldte, og de skulle køre 4 x 8,6 km på en flad rute med nogle få små bakker. Det er et løb, hvor Jacob altid plejer at komme med feltet hjem, og det gjorde han også i dag. Det er det løb, som Jacob synes er mest kedeligt at køre, og igen i år skete der ikke det store. Jacob sad bare med og holdte sig i baggrunden, da der skulle spurtes.

En 26. plads blev det til, og andet har jeg ikke kunnet få ud af Jacob – udover at det regnede hele løbet – Der skete simpelthen for lidt.

 

 

Middelfart 3. oktober 2020

I Middelfart er der til gengæld dramatik for alle pengene, da der skulle køres 5 omgange a 8,6 km på en semikuperet rute med 1,5 km grusvej pave på hver omgang. Herudover blæste det også en del, så det blev et løb, hvor felterne blev splittet til atomer. De er 39 til start.

Jacob havde sammen med sin ven Otto Jølving været ude og træne på ruten, så Jacob følte sig godt forberedt.

 

Jacob sidder fremme som nr. 10-15 ind på grusvejen første gang. Han får et vindpust, i sidevinden og er ved at styrte, men kommer tilbage. Dog mister han en del placeringer. Han får kørt sig frem igen, men da er feltet splittet op flere steder, og han ender i en større gruppe med bl.a. Tobias Færch, Mikkel Weigelt og Hjalte Ellegaard Larsen.

Hjalte og Jacob kører fra de andre og indeleder jagten på frontgruppen, og det lykkedes at hente dem lige inden grusstykket på 2. omgang. Her er Jacob uheldig at punktere og må udgå. Det var han lidt træt af, da han følte sig sikker på at der ville have været points i dag.

 

 

Horsens 4. oktober 2020

Endelig var der rigtige bakker programmet! – troede Jacob, som elskede Horsens ruten med de mange, lange og hårde bakker. Men i år var løbet pga. Corona flyttet til køreteknisk anlæg på en total flad 1 km lang rundstrækning.

Godt for farmand – ikke så godt for Jacob.

Men Jacob er klar til at give den en skalle til årets sidste cykelløb. De er 21 til start, og de skal køre 30 min + 2 omgange.

Der sker ikke så meget i starten. Et par små forsøg bliver lukket, og først på ca. 3.-4. omgang sker der noget. Feltet bliver splittet op midt på, og igen kommer Jacob lige akkurat ikke med de første. Han mangler lige den sidste accelleration til at kunne lukke hullet. De næste mange omgange bliver en lang forfølgelsesjagt. Langsomt forsvinder 1. gruppe længere og længere væk, men så går de en smule i stå og Jacobs gruppe kommer nærmere. Jacob har stjerneben, og tager nogle meget lange hårde føringer i 2. gruppe, og langsomt kommer de nærmere.

Efter 6-7 omgange lykkede det endeligt at få kontakt. Alle dem der er kommet op fra 2. gruppe er helt færdige, og de sidder hele tiden og falder af og kommer op igen. Jacob er dog stadig godt kørende, men ikke stærk nok til sidst, hvor det bliver splittet igen og de første 7 kommer ind 4 sek. før de næste. Sprinter bliver han nok aldrig, men han får kørt en fin spurt og ender på en 10. plads.

 

 

Zwift & grusveje

Efter sæsonen sluttede har Jacob opdaget nye træningsformer, som han er blevet bidt af. Han er begyndt at køre en del grusveje på vinterraceren, og ønsker sig nu en gravel cykel i stedet for en vintercykel.

Herudover er han begyndt at køre en masse løb på Zwift. Efter Bkool opdaterede deres software, har det været umuligt for Jacob at følge med på flad vej og i særdeleshed på nedkørsler, så i stedet kører han Zwift, hvor det er lidt mere realistisk for en rytter på 42 kg.

Her kører han i B-rækken og har allerede en håndfuld sejre. Det er også blevet til en top-5 i et løb hvor han kørte i A-klassen.

Jacob synes at det er rigtig sjovt at køre med sine venner på Zwift. Så sidder de med headset og snakker sammen under løbet. Det er fedt at de kan mødes virtuelt på den måde, og der bliver langsomt flere og flere af Jacobs cykelvenner som kommer med på Zwift. På den måde føles vinter-sæsonen ikke så lang.

 

Godt nytår til alle fra Jacob og resten af familien Kvistgaard! Vi ses på vejene i 2021!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply